Jos Kluijtmans.
Jos Kluijtmans.

Jarige Badminton Club Lieshout start jubileumjaar in lockdown

Sport Sport

Lieshout - Badminton Club Lieshout bestaat dit jaar exact 50 jaar. Al een halve eeuw verzorgt de Lieshoutse sportvereniging leuke, gezellige en sportieve speelavonden en wedstrijden in de sport badminton, maar nu-even-niet. De coronamaatregelen hebben de vereniging gedwongen tot een tijdelijke sluiting, waardoor het jubileumjaar 2022 op slot begint.

Afgelopen jaar heeft een speciale jubileumcommissie het jubileum van Badminton Club Lieshout uitgebreid voorbereid. Bij die voorbereidingen is de commissie er van uit gegaan dat de pandemie in 2022 behoorlijk onder controle zou zijn en er dus geen beperkende maatregelen zouden zijn. Helaas is de werkelijkheid héél anders en zit de vereniging zelfs helemaal op slot door de huidige lockdown.

Nieuwjaarsborrel
Als eerste activiteit zou de vereniging op hun traditionele nieuwjaarsborrel het jubileumjaar openen. Openen met onder andere het bekendmaken van alle geplande activiteiten: de commissie heeft er immers voor gekozen om het héle jaar 2022 te benoemen als jubileumjaar en dus ook gedurende het hele jaar activiteiten te organiseren in het kader van ‘BCL 50’. De eerste activiteit die plaats zou vinden, de aftrap tijdens de Nieuwjaarsborrel, is dan ook inmiddels komen te vervallen. Achter de schermen wordt al wél gewerkt aan een mogelijk andere oplossing.

Vrijwilliger van het Jaar
Met het voorlopig vervallen van de Nieuwjaarsborrel is ook de bekendmaking van de ‘Vrijwilliger van het Jaar’ even opgehouden. De vereniging wil deze bekendmaking immers graag in het openbaar doen en omdat bijeenkomsten op dit moment even niet kunnen heeft zij besloten de bekendmaking even op te houden en vooruit te schuiven naar het eerste moment waarop dit wél kan. Het bestuur heeft de benoeming al wel in kannen en kruiken, maar gaat deze dus nog niet bekend maken.

Proeverijen
Op 5 februari 2022 staat de eerstvolgende activiteit gepland in het kader van het jubileumjaar BCL-50. Op die datum zijn proeverijen ingepland voor zowel de jeugd als de senioren. De jeugd zal in de middag samen komen om een snackproeverij te houden: een paar vrijwilligers onder leiding van Diony Janssen, Isa Verkoeijen en Tim van Bommel is deze leuke middag aan het voorbereiden. Voor de senioren zijn Jos Kluijtmans en Marthijn Junggeburth volop hun proeverijen aan het voorbereiden die ’s avonds gehouden zullen worden: die zijn voor de senioren die een keuze hebben uit een wijn- of een bierproeverij.