Afbeelding
Foto:

Word jij een clubkadercoach?

Sport Sport

Laarbeek - Hoe spreek je een groep sporters aan? Hoe houd je een groep sporters actief? Hoe zorg je dat ze iets leren? Maar vooral… hoe zorg je voor het plezier bij de sporters en voor jezelf?

Trainers en coaches spelen een cruciale factor in het sportplezier van het kind. Daarnaast heb je als club een verantwoordelijkheid om goed voor je mensen, in dit geval trainers en coaches, te zorgen. Veel trainers en coaches die geen echte trainersopleiding hebben worstelen met de pedagogisch-didactische kant van het trainerschap. De cursus clubkadercoaching kan jou als trainer of coach verder helpen met tips en trucs. 

De focus van deze cursus ligt voornamelijk op het implementeren en borgen van trainersbegeleiding binnen de club. De clubkadercoach speelt een sleutelrol in de realisatie van meer vitale sportverengingen met een positieve sportcultuur. Clubkadercoaching heeft dan ook een prominente plek in het Nationaal Sportakkoord.

Meld je nu aan voor de cursus Clubkadercoach
De cursus bestaat uit zes dagdelen en wordt in principe volledig online aangeboden. De cursus is specifiek bedoeld voor trainers, coaches of vrijwilligers van een sportvereniging uit Laarbeek en Gemert-Bakel. De service wordt kosteloos aangeboden omdat het volledige bedrag gesubsidieerd wordt door het Ministerie van VWS binnen het Sportakkoord. De scholing kan eventueel ook fysiek aangeboden worden. Er komt dan mogelijk nog een extra praktijkdag bij. Inschrijven voor de cursus clubkadercoaching kan door een mail te sturen naar stan.hendriks@levgroep.nl.

Meer informatie
Inschrijven kan tot uiterlijk 1 februari 2022. Na inschrijving volgt een aanvraagformulier waar je enkele voorkeursdagen en tijden kunt invullen. De cursus wordt ingepland aan de hand van de ingevulde voorkeuren van alle deelnemers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met buurtsportcoach Stan Hendriks via bovenstaand e-mailadres of kunt u bellen naar 06-40201556.