Running Team Laarbeek op de foto met Nellie Cooman bij de finish in Landgraaf.
Running Team Laarbeek op de foto met Nellie Cooman bij de finish in Landgraaf. Foto: Eric Smeets

Running Team Laarbeek gaat ook in 2022 deelnemen aan de Roparun

Sport Sport

Laarbeek - Running Team Laarbeek zal op 4, 5 en 6 juni 2022 voor de 14e keer deelnemen aan de Roparun. Dit is met 560 kilometer de langste non-stop estafetteloop ter wereld van Parijs of Bremen naar Rotterdam. Oorspronkelijk liep het parcours van Rotterdam naar Parijs, vandaar de naam ROPA-run. Door de coronapandemie wordt de Roparun in 2022 in zijn geheel in Nederland gelopen met de start hoogstwaarschijnlijk weer in Landgraaf. De finish zal dit jaar wel weer op de Coolsingel in Rotterdam plaatsvinden. 

Doelstelling is om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor patiënten met kanker om het motto van de Roparun te kunnen uitvoeren: ‘Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Hierbij moet u denken aan steun aan hospices, inloophuizen en andere instanties die met zorg voor kankerpatiënten te maken hebben. 

Running Team Laarbeek heeft nog enkele vacatures voor het team. Zo zijn ze nog op zoek naar een loper en reserveloper, een fietser en hulp voor de catering. Heeft u interesse of wilt u meer informatie, neem dan contact op met Mies van Berlo via mjcvanberlo@onsbrabantnet.nl of 06-12894837.