Annemieke Pham is de vertrouwenscontactpersoon bij Badminton Club Lieshout en tevens 'Vrijwilliger van het Jaar'.
Annemieke Pham is de vertrouwenscontactpersoon bij Badminton Club Lieshout en tevens 'Vrijwilliger van het Jaar'. Foto:

Annemieke Pham vrijwilliger van het jaar bij Badminton Club Lieshout

Sport Sport

Lieshout - Het bestuur van Badminton Club Lieshout heeft dit jaar unaniem gekozen om een vrijwilliger die liever niet in actie moet komen te benoemen als ‘Vrijwilliger van het jaar’. Annemieke Pham is al jaren de vertrouwenscontactpersoon binnen de vereniging en helpt met raad een daad om de vereniging veilig te maken en te houden. Door haar inspanningen heeft ze gelukkig nog niemand bij hoeven staan; een resultaat om trots op te zijn.

Een vereniging als Badminton Club Lieshout kan niet zonder vrijwilligers. Vrijwilligers doen immers alles binnen deze vereniging. Zij zijn degene die bezig zijn voor de vereniging en zij zijn degene die de vereniging laten draaien. Het bestuur van Badminton Club Lieshout is dan ook zéér trots op haar vrijwilligers: de vereniging heeft er gelukkig veel. Veel van de (senior)leden doen iets voor de vereniging en laten zo, door hun bijdrage, de vereniging functioneren en draaien.

Lastige positie
Één vrijwilliger doet echter bij voorkeur niets. Als deze vrijwilliger aan de slag gaat is er iets mis. Deze vrijwilliger is er om tijdens calamiteiten oplossingen te creëren, waarbij het allerliefste deze calamiteiten worden voorkomen. Maar ja, als ze er dan tóch zijn, moeten ze wél opgelost worden en moeten de leden ergens terecht kunnen. De vertrouwens-contactpersoon is dan ook een heel belangrijke positie binnen de vereniging. Deze vrijwilliger dient klaar te staan als er ergens grensoverschrijdend gedrag is of als er iets mis is tussen de leden. Een héél lastige positie die evenwel héél belangrijk is.

Serieus
Annemieke Pham vult deze positie al enige tijd in bij Badminton Club Lieshout. Gelukkig heeft zij nog nooit in actie hoeven komen. Toch neemt Annemieke haar functie uiterst serieus. Dit jaar heeft ze een extra training gevolgd voor vertrouwenscontactpersonen en ook is Annemieke regelmatig bij de training van de jeugd aanwezig. Daar heeft ze de jeugd geïnformeerd en bijgepraat over haar functie en de kinderen op het hart gedrukt van haar gebruik te maken als dat nodig is. Daarvoor heeft ze onder andere dit jaar een anonieme postbus geopend.

Terechte winnaar
Ook heeft Annemieke het bestuur van de vereniging ondersteund. Met raad én daad heeft ze enkele wijzigingen in de organisatie aangebracht waardoor de transparantie toeneemt en haar zichtbaarheid en bereikbaarheid is verbeterd. Badminton Club Lieshout is dan ook zéér blij met deze gedreven vrijwilliger die hopelijk nooit in actie hoeft te komen, maar door haar inzet toch een grote bijdrage levert aan de veiligheid voor alle leden. Om die redenen vindt het bestuur, dit jaar, Annemieke Pham de meer dan terechte winnaar van de eretitel ‘Vrijwilliger van het Jaar’.