Becky Smeyers
Becky Smeyers

B.C. De Ganzeveer ontwaakt weer

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Sportend Nederland kreeg op vrijdag 14 januari dan eindelijk weer goed nieuws. Na een vier weken durende lockdown mag er zowel buiten als binnen weer gesport worden. Donderdag 20 januari was voor B.C. De Ganzeveer de eerste speelavond van het jaar voor zowel de jeugdleden als de senioren.

Hoewel het sporten weer van start mag gaan, hangen er nog steeds een aantal voorwaarden aan vast. Zo moet iedereen van 18 jaar en ouder bij binnenkomst in MFC De Dreef in het bezit zijn van een geldige QR-code en deze ook aan kunnen tonen. Ook is het sinds donderdag 27 januari weer mogelijk een drankje te doen aan de bar, echter wel tot 22.00 uur. Op deze donderdag heeft voorzitter Bas van de Greef ook de jaarlijkse nieuwjaarsspeech kunnen houden waarbij ieder jaar ook de Topgans bekend wordt gemaakt. De Topgans is iemand die veel voor de vereniging betekent, een waar clubicoon. Dit jaar werd deze prijs uitgereikt aan jeugdlid Becky Smeyers. Het is voor het eerst dat een jeugdlid de prijs in ontvangst mocht nemen. Desalniettemin heeft Becky de Topgans trofee meer dan verdiend. Becky is inmiddels al 7,5 jaar (vanaf haar zevende) fanatiek lid. Ze is vrijwel elke week in De Dreef aanwezig om een gezellig potje te badmintonnen. Ook heeft ze competitie gespeeld voor de club en is ze met haar motivatie een voorbeeld voor anderen.

Ook had de voorzitter nog een andere leuke mededeling. Een tijd terug heeft B.C. de Ganzeveer in deze krant een advertentie laten plaatsten met een vacature voor een nieuwe trainer. Dat heeft inmiddels zijn vruchten afgeworpen. Na een positief gesprek hebben zij een nieuwe trainer gevonden. Deze persoon zullen zij later formeel aan u voorstellen. Zou jij na al die lockdowns en maatregelen ook graag eens een nieuwe sport uit willen proberen? Stuur dan een mail naar info@ganzveer.nl om je aan te melden voor een proefles.