Afbeelding

Biljartclub Het Centrum hervat competitie

Sport Sport

Beek en Donk - Na de noodgedwongen stop i.v.m. corona in december vorig jaar, is biljartclub Het Centrum weer gestart met de reguliere competitie. Voor sommige leden was het even wennen om weer in het ritme te komen na vier of vijf weken niet gespeeld te hebben. Gelukkig is het enthousiasme bij de spelers weer terug en wordt er weer fanatiek gestreden in de vier verschillende klasses. 

In de A-klasse stond afgelopen maandag de wedstrijd Peter Vogels tegen Henk Verhappen op het programma. Koploper Peter, die van zijn zestien gespeelde wedstrijden er twaalf wist te winnen met een gemiddelde van 2,49, kon zijn partij niet omzetten in winst. Henk trok de partij naar zich toe in dertig beurten met 1,74 tegen Peter 1,58 gemiddeld. De spelers speelden allebei onder hun niveau. Door de winst van Henk blijft het spannend en staan de nummers één tot en met vijf nu dicht bij elkaar. Daarentegen is het in de B-klasse Huub Biemans die met een mooi gemiddelde van 1,73 en slechts drie verliespartijen van de gespeelde zestien wedstrijden, de lijst aanvoert met zesentwintig punten. Voor Mari Vereijken en Bert Maas is er nog werk aan de winkel om niet verder achter te blijven. 

In de C-klasse is Theo Kaak aan een geweldig seizoen bezig. Hij heeft vier en zeven punten voorsprong op respectievelijk de nummers twee en drie Wim Engels en Fons van der Linden. Theo heeft ook het hoogste gemiddelde van 1,23. In de D-klasse is het verschil tussen de nummer één Changta Tscheng tweeëntwintig punten uit vijftien wedstrijden en de nummer vier maar drie punten. Indien Hans Heldoorn zijn inhaalpartij in winst kan omzetten komt ie op gelijke hoogte met Changta. Ook in deze klasse is nog niets beslist en ontzettend spannend met Paul de Hoon op een mooie derde plaats.

Op het moment wordt op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag gespeeld i.v.m. corona. Bent u nieuwsgierig, heeft u interesse om eventueel mee te doen, woont u in Beek en Donk en bent u 55 jaar of ouder? Loop dan gewoon even binnen voor informatie. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur en worden gespeeld in het Dorpshuis aan de Otterweg.