Afbeelding

PC de Pioniertjes met 5 combinaties naar Brabantse Kampioenschappen

Sport

Mariahout - Het was nog even spannend of het door zou gaan en de selectierondes waren een beetje trubbelig, maar het gaat er echt van komen: De Brabantse Kampioenschappen springen voor pony’s. PC de Pioniertjes is apetrots, want maar liefst vier combinaties hebben zich weten te plaatsen. 

Je kunt zien dat het enthousiasme van instructrice Pamela van de Loo aanstekelijk werkt.  Abby Mullan met Snowbird en Noor van de Oever met Alex hadden nog geen ervaring met springen. Pas afgelopen zomer zijn beide dames met de clublessen gestart. Ze zijn meteen selecties gaan rijden en hebben beide een startbewijs verdiend. Abby en Noor rijden zaterdagochtend 12 februari in de klasse B-B. Dit is de basisklasse voor pony’s met een B maat (tot 1,26 m). Zij zullen een parcours springen met hindernissen van 60cm hoog en, als ze de eerste ronde foutloos springen, in de barrage 70cm hoog. Omdat het belangrijk is dat je eerst technisch goed leert rijden, voordat je hoog en snel kunt gaan, worden in deze klasse stijlpunten gegeven. 

Zondag 13 februari komen Saar Hellings met Finally en Anaïs van de Laar met Semmi Boiii in actie. Saar en Anaïs hebben al wat meer wedstrijdervaring, maar het kampioenschap is toch heel speciaal. Zij starten beide in de klasse D-L. Zij springen met hun D-pony (schofthoogte tot 1,48m) een parcours met hindernissen van 90cm hoog en, als ze de eerste ronde foutloos rijden, 1meter in de barrage. In deze klasse gaat het om de snelste tijd. 

Als kersje op de taart start het weekend daarna nog een 5e combinatie van PC de Pioniertjes op de Brabantse Kampioenschappen, maar dan in de discipline Dressuur. Kringkampioen Milou Gottenbos (met Justy) zal vrijdag 18 februari haar beste beentje voorzetten in de klasse D-B. PC de Pioniertjes wenst Abby, Noor, Saar. Anaïs en Milou heel veel succes en vooral heel veel plezier op het kampioenschap.