Sparta’25 verliest met 5-0 van koploper Marvilde

Beek en Donk - In de eerste wedstrijd na de winterstop en de gedwongen corona-break speelde Sparta’25 afgelopen zondag in Veldhoven tegen SV Marvilde, de koploper in de 2e klasse H.

De eerste minuten gingen gelijk op, maar het was Marvilde dat in de 6e minuut van de wedstrijd door Sil van Herwijnen de score opende, 1-0. Het duurde enkele minuten voordat Sparta’25 de draad weer wist op te pakken, maar dit resulteerde niet in noemenswaardige kansen. Marvilde daarentegen raakte vanuit een afstandsschot de lat en vijf minuten voor rust kwam een aanvaller van Marvilde oog in oog met Bram Werdens. De Sparta-doelman kon met zijn voet de bal verwerken. Aan het einde van de eerste helft konden de gastheren voor de tweede keer scoren, maar dit doelpunt werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. In de blessuretijd werd een speler van Marvilde door Cas Verbruggen in het strafschopgebied ten val gebracht; penalty. Opnieuw lag Bram Werdens dwars. Hij stopte de strafschop en zo werden de kleedkamers met een 1-0 russtand opgezocht.

De tweede helft startte Sparta’25 met maar liefst drie nieuwe krachten in het veld. Helaas hadden deze wissels niet het gewenste effect. Na 53 minuten werd in een aanval te makkelijk balverlies geleden. Uit de snelle counter van Marvilde wist Twan Demin de stand te verdubbelen, 2-0. Hierna was het pleit beslecht en liep Marvilde met doelpunten van Ferry Aerts, Tayfun Yilmaz en Sander Megens uit naar 5-0. Het enige wapenfeit van de groenwitten was een afstandsschot van Robin Knapp dat over het doel ging. Laatstgenoemde maakte het drama voor Sparta’25 nog groter door tegen een rode kaart aan te lopen.

Zondag 20 februari speelt Sparta’25 thuis tegen De Valk, aanvang 14.30 uur.