VV Mariahout wint ruim van Pusphaira

Mariahout - Na een afgelasting op een natte zondag moest deze wedstrijd worden ingehaald op donderdagavond. Beide ploegen hadden voor deze wedstrijd een gelijk aantal punten, maar Mariahout wist met 4-1 overtuigend te winnen.

Pusphaira begon sterker aan de wedstrijd en na 5 minuten moest invaller doelman Loran van de Rijt al een hard schot uit de rechterhoek boksen. Na 15 minuten de eerste kans voor VV Mariahout, een voorzet van rechts werd door de vrijstaande Joep van Hoof bij de tweede paal in de korte hoek geschoten: 1-0. De volgende kans was voor Tim Barten, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Verano Marino. In de 21e minuut zette Huib van Zutphen met een splijtende dieptepass David van Rossum alleen voor de keeper. David omspeelde de keeper en tikte de 2-0 binnen. Één minuut later stuurde Joep van Hoof David van Rossum diep, maar ditmaal werd zijn schot met moeite tot corner verwerkt. Pusphaira werd langzaam sterker, maar kwam niet verder dan enkele schoten van grote afstand. In de 38e minuut de grootste kans voor Pusphaira, maar uit een vrije trap kopte Douwe Orij de bal net naast de goal. Mariahout wist aan de andere kant wel te scoren: Stijn van de Bogaard veroverde de bal en legde vanaf links de bal voor het doel. Het was wederom David van Rossum die de bal in het netje schoot. De laatste kans van de eerste helft was voor Pusphaira, maar een schot van Sean Connelly verdween via een verdediger net naast het doel.

Na de rust golfde het spel weer heen en weer, maar verder dan enkele schoten van afstand kwamen beide ploegen niet. In de 70e minuut was het weer Mariahout die scoorde: Joep van Hoof schoot de bal vanaf 20 meter via het been van een verdediger via de onderkant lat binnen: 4-0. In de 80e minuut werd David van Rossum door Haike van der Burgt diep gestuurd, maar zijn schot ging net naast. In de 87e minuut kreeg Pusphaira loon naar werken, Tom Hanckmann wist uit een vrije trap doelman Van de Rijt in de korte hoek te verassen: 4-1. De laatste kans van de wedstrijd was wederom voor Pusphaira, maar de bal belandde in het zijnet.

VV Mariahout boekte een belangrijke overwinning in deze midweekse wedstrijd. Aanstaande zondag 6 maart speelt VV Mariahout om 14.30 uur de derby tegen Eli. De wedstrijd wordt voorafgegaan door een wedstrijd van voormalige 1e elftal spelers en een wedstrijd van de dames van VV Mariahout tegen Eli.