Een proostend BCL-H1/BouwCenter Swinkels met (vlnr.) Wouter van Vijfeijken, Ruud van Vijfeijken, Christian Klumpers, Bert Manders, Laurence Roijackers en Jeroen van der Heiden
Een proostend BCL-H1/BouwCenter Swinkels met (vlnr.) Wouter van Vijfeijken, Ruud van Vijfeijken, Christian Klumpers, Bert Manders, Laurence Roijackers en Jeroen van der Heiden

Herenteam Badminton Club Lieshout kampioen

Sport Sport

Lieshout - Na een goede overwinning op het herenteam van Druten mag het herenteam van Badminton Club Lieshout zich kampioen noemen. In de derde afdeling van herenklasse (met nylon shuttles) zijn ze uiteindelijk nog ruim voor nummer twee Oirschot geëindigd. Doordat ze het herenteam Oirschot in de onderlinge wedstrijd hebben verslagen konden in Druten de bubbels ontkurkt worden.

De competitie in het seizoen 2021/2022 was nogal hobbelig. Door diverse coronamaatregelen heeft de competitie zelfs enige tijd stilgelegen. Uiteindelijk zijn de afgelaste wedstrijden op een later moment (in het voorjaar) ingehaald, waardoor de competitie alsnog uitgespeeld kon worden. En, met Lieshouts succes. Het herenteam wist in de wedstrijden na de lockdown heel veel punten te vergaren én runner-up Oirschot te verslaan, waardoor ze het kampioenschap in ontvangst konden nemen. Uiteraard werden de spelers daarvoor in Druten kort gehuldigd en konden ze, met dank aan sponsor BouwBaar, het kampioenschap ook nog even goed vieren.

BCL-H1/BouwCenter Swinkels - BC Oirschot-1: 5-3
De belangrijkste wedstrijd van het seizoen tussen de nummer één en twee van de competitie was behoorlijk spannend. Uit hadden de Oirschotse heren nog gewonnen van de Lieshoutenaren. Thuis was dat anders: de getergde Lieshoutenaren pakten drie van de vier singlepartijen, waardoor het verschil gemaakt werd. Alleen Bert Manders wist deze keer zijn single-partij niet te winnen: Laurence Roijackers, Wouter van Vijfeijken en Ruud van Vijfeijken wisten wel te winnen. Omdat de vier dubbelpartijen eerlijk verdeeld werden, kon de overwinning bijgeschreven worden.

BC Druten-H2 - BCL-H1/BouwCenter Swinkels: 6-2 
Na de glansrijke overwinning op de Oirschotse heren waren nog drie punten nodig om kampioen te worden. In de dubbelpartijen begon dat moeizaam. Eentje werd er gewonnen en eentje verloren. Op de enige beschikbare baan was daarna Bert Manders aan de beurt voor zijn singlepartij. In een meeslepende driesetter wist hij juist op tijd de beslissende punten te scoren en de derde set met 19-21 te winnen. Een klasse overwinning die het tweede punt binnen bracht. Hierna was het de beurt aan Ruud van Vijfeijken. Ook die partij begon slecht: Ruud kwam snel op grote achterstand en verloor de eerste set. In de tweede set herstelde hij zich goed en behaalde hij een toegevoegde derde set. Die wist hij uiteindelijk te winnen, waardoor het derde en beslissende punt binnen gehaald werd. Het kampioenschap werd daarmee een feit. De restende partijen werden daarna in een ontspannen sfeer afgewerkt: de buit was immers binnen.

!