Randy v.d. Groef in duel om de bal; aanvoerder Coen Brouwers kijkt toe.

ELI overtuigt tegen VOW

Lieshout - Op sportpark ’t Luijtelaar behaalde ELI een verdiende 2-1 overwinning tegen middenmoter VOW. In Zijtaart had de ploeg van trainer Michael Thijs nog met 3-0 het onderspit gedolven.

De Blauwwitten waren bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij met goede aanvallen over beide flanken. Dat leverde in de eerste 20 minuten al flink wat doelgevaar op en niet minder dan 8 corners. Mede door het goede optreden van de VOW-sluitpost bleef de openingstreffer uit. Hierna vervlakte het duel enigszins en hielden beide partijen hun defensie gesloten. In de 39e minuut kwamen de bezoekers onverwacht op een 0-1 voorsprong. Doelman Erik Swinkels, die de gehele wedstrijd weinig in actie hoefde te komen, was kansloos op het harde schot van Klein Brevete. In de extra tijd van de 1e helft maakte Jaccy van den Enden uit een snel genomen vrije trap van Danny de Koning een doelpunt, maar de treffer werd vanwege vermeend buitenspel afgekeurd.

Na de rust bleef de thuisclub op zoek naar de gelijkmaker. Het creëerde ook goede kansen. Zo kwam Bart Verkuijlen een stap te kort om een voorzet van Roel van Mook te verzilveren en dwong Danny de Koning de VOW-sluitpost tot een moeilijke redding. In de 64e minuut redde hij fraai op een inzet van Coen Brouwers, waarna Youri Arts in de rebound een opgelegde kans miste. Een kwartier voor tijd viel dan toch de gelijkmaker. Het was aanvoerder Coen Brouwers, die met een laag schot in de verre hoek de 1-1 op het scorebord bracht. Vijf minuten later werd het veldoverwicht van ELI beloond. Het was Jaccy van den Enden, die uit een van de vele hoekschoppen de bal via de goalie binnendraaide, 2-1. De overwinning van ELI kwam hierna niet meer in gevaar. Het was met name Danny de Koning, die dichtbij een 3e treffer kwam, maar hij ontbeerde een beetje fortuin. VOW had in blessuretijd nog het geluk, dat Youri Arts ongewild een inzet van Coen Brouwers blokkeerde.

Zondag 27 maart reist ELI naar Leende voor het duel tegen het hooggeplaatste DOSL, waartegen thuis een 1-1 gelijkspel werd behaald.