Mariahout staat met lege handen tegen VV Acht

Mariahout - Op een zonovergoten sportpark De Heibunders trad Mariahout aan tegen de nummer 2 VV Acht. Mariahout kwam tegen de verhoudingen in op voorsprong maar staat uiteindelijk met lege handen.

Het eerste wapenfeit was van David van Rossum. Hij speelde zich mooi vrij, maar zijn schot met z’n linkerbeen was een makkelijke prooi voor doelman Bornebroek van Acht. Hierna nam Acht het heft in handen en bepaalde de wedstrijd. Na een kwartier spelen was het de nummer 10 van Acht; Timo Verhagen die de spits van Acht vrij voor doel zette, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman van Mariahout Tom Hagelaars. In deze fase was het eigenlijk wachten op de voorsprong van Acht. Twee keer adequaat ingrijpen van libero en aanvoerder Chiel van Wanrooij voorkwam dat een goed spelend Acht op voorsprong kwam. Mariahout kon hier slechts sporadisch iets tegenover zetten en dat leidde, tegen de verhoudingen in, tot een voorsprong. Joep van Hoof had een prima aanvallende actie welke gestopt werd door een overtreding. Uit de vrije trap die volgde, ontstond er een scrimmage voor de goal van Acht. Met kunst en vliegwerk bezorgde Huib van Zutphen de bal voor de voeten van goalgetter Tim Barten en die schoof de bal met veel gevoel in de verre hoek, buiten bereik van de doelman van Acht: 1-0. Op slag van rust was een wereldredding van Tom Hagelaars noodzakelijk om de voorsprong mee te kunnen nemen naar de rust.

In de tweede helft had Mariahout het verdedigend veel beter voor elkaar. Acht had, in tegenstelling tot de eerste helft, veel moeite om het spel te maken en om tot kansen te komen. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. 10 minuten voor tijd lukte het Acht toch om de gelijkmaker te maken. Met veel gevoel lukte het spits Van der Plaat om de bal met z’n buitenkant voet in de verre hoek te leggen: 1-1. Acht voelde dat er nog meer te halen was. Echter Mariahout scoorde de 2-1 via invaller Danny Vd Laar. Helaas annuleerde de scheidsrechter de treffer omdat hij floot voor een buitenspelsituatie van medespits Dennis Veldpaus die in zijn ogen hinderlijk buitenspel stond. Hierna was het in de 88e minuut Acht die scoorde uit een wirwar van spelers: 1-2. Mariahout probeerde nog een gelijkmaker te forceren, maar het bleef, helaas voor de Marianen, bij 1-2.

Volgende week speelt Mariahout uit bij Tivoli, aanvang 14.30 uur.