Afbeelding

Geslaagde kwisavond Sparta ‘25

Sport

Beek en Donk - De kwisavond, welke afgelopen zaterdag 2 april plaatsvond in het clubgebouw van Sparta ’25, is bijzonder succesvol verlopen. Uiteindelijk waren er twee winnaars. De Ausputzers bestaande uit Josine van Hoof, nestor Jo Vaessen, Pieter Swinkels en Arno van de Boogaard moesten de eerste plaats delen met het team Sparta -4 dat voor de vierde keer als winnaar gehuldigd werd. Dit team bestond uit Mikel Otten, Harm Snijders, Mark van Zutven en Pepijn Kluijtmans.

Het maximale aantal teams had zich aangemeld. Op tien onderdelen moesten de teams zich buigen over vragen, foto’s, video’s en geluid m.b.t. film, tv, muziek, voetbal, sport, algemeen en Sparta ’25. In de rode draad konden de bierproevers aan de slag. In een bomvolle kantine werd tijdens de muziekronde luidkeels meegezongen bij de diverse fragmenten die de deelnemers af moesten maken. Timo de Wit, lid van het jongste team dat deelnam aan de kwisavond, zag zichzelf tot zijn eigen verbazing terug in de filmpjesronde als pupil van de week in 2013. Ook moest men de teamaanvoerders herkennen die via snapchat een ander uiterlijk hadden gekregen. Hilariteit volop. Van totaal tien collega sportparken was de route gefilmd van kleedlokaal naar veld en kantine. Meestal herkenbaar omdat de deelnemende voetballers deze gang op zondag vaker hebben gemaakt.

Tot aan de laatste ronde bleef het spannend wie zich tot winnaar mocht laten huldigen van deze kwisavond. In totaal moest elke team ruim 400 vragen beantwoorden waardoor de jury in de bestuurskamer de taak had om 8.000 antwoorden te controleren. Rond 23.30 uur konden de organisatoren Pieter Jans en Jan Leenders de uitslag bekend maken. Daarna werd er nog gezellig nagepraat over een fantastische en zeer geslaagde kwisavond.