Verdiende 5-2 overwinning Sparta’25 tegen RKVVO

Beek en Donk - Na de overwinning van vorige week tegen Oirschot Vooruit speelde het vaandelteam van Sparta’25 afgelopen zondag uit tegen het Veldhovense RKVVO.

Vanaf het begin legden beide teams een leuke pot voetbal op de mat. Dit leidde in het eerste deel van de eerste helft nog niet tot noemenswaardige kansen. Gedurende de eerste helft kreeg Sparta’25 meer overwicht en speelde het spel zich af op de helft van de gastheren. Dit resulteerde ook in kansen voor de groen-witten die vooral via de flanken voor gevaar zorgden. Uit één van deze aanvallen gaf Denzel Hajema halverwege de eerste helft de bal voor op Bryan Bussers. Helaas belandde de inzet van Bryan op de lat. 10 minuten voor de rust kwam Sparta’25 op een verdiende voorsprong. Een schot van Stan van de Ven werd in eerste instantie nog gekeerd door de doelman. Uit de rebound bereikte Denzel Hajema de vrijstaande Brent Lok die de score kon openen, 0-1. Nog voor de rust werd de score in het voordeel van Sparta’25 verdubbeld. Dit keer was het Brent Lok die Denzel Hajema in scoringspositie bracht, die profiteerde dankbaar en bracht de stand op 0-2.

Sparta’25 kwam zeer sterk uit de rust en nam direct het initiatief. Het leek erop of het wachten was op de 0-3. Een schot van Stan van de Ven mistte kracht en werd een makkelijke prooi voor de doelman. Even later Kreeg Robin Knapp de bal in uitstekende positie aangespeeld, maar door problemen met de aanname van de bal ging een prima kans verloren. En zoals zo vaak in het voetbal, als je zelf de kansen niet afmaakt dan profiteert de tegenstander daarvan. In de 59e minuut verkleinde RKVVO via Bram van Sambeek de achterstand tot 1-2. Nog geen 3 minuten later was het opnieuw raak. Een schot van RKVVO werd ongelukkig getoucheerd door Cas Verbruggen waardoor de bal achter doelman Bram Werdens in het doel terecht kwam, 2-2. De vreugde voor RKVVO was van zeer korte duur, want direct vanaf de aftrap werd Robin Knapp over rechts aangespeeld. Hij gaf de bal voor op Denzel Hajema, die zijn tweede doelpunt van de middag scoorde en Sparta’25 opnieuw op een voorsprong bracht, 2-3. Hierna stond een tweetal jeugdspelers van de JO19-1 aan de basis van de 2-4. Tim van Horik bereikte aan de linkerkant de achterlijn en zijn voorzet kwam bij Ismail Ramadan terecht. Die verschalkte de keeper met een bal achter zijn standbeen langs. In laatste minuten speelde Sparta’25 met maar liefst 5 spelers uit de JO-19-1. Vlak voor het eindsignaal bracht Robin Knapp de eindstand van 2-5 op het scorebord.

Zondag 10 april speelt Sparta’25 een thuiswedstrijd tegen SV Valkenswaard; aanvang 14.30 uur.