VV Mariahout verliest van RKGSV Gerwen

Sport Sport Sport

Mariahout - VV Mariahout kwam twee keer op voorsprong tegen runner up RKGSV, maar uiteindelijk gingen de 3 punten mee naar Gerwen: 2-3.

Mariahout kwam goed uit de startblokken. In de eerste minuut scoorde Tim Barten met een bekeken schuiver van circa 15 meter: 1-0. Daarna had Gerwen een veldoverwicht zonder echt grote kansen te creëren. In de 18e minuut scoorde Mike van den Berk de gelijkmaker door een van richting veranderd schot binnen te tikken: 1-1. Gerwen bleef een veldoverwicht houden, maar kwam pas 5 minuten voor de rust tot een volgende kans. Stijn van den Bogaard wist met moeite het schot van Milos Milosevic te blokken. De laatste kans voor de pauze was voor Mariahout, maar doelman Tom Molenberg wist een schot van Joep van Hoof onschadelijk te maken.

Direct na de theepauze was Gerwen dicht bij een doelpunt toen doelman Tom Hagelaars onder druk een voorzet los liet, maar de bal werd in een scrimmage van de doellijn gehaald. In de 48e minuut kreeg Mariahout een vrije trap aan de rechterkant. Het was wederom Tim Barten die de voorzet van Joep van Hoof binnenkopte: 2-1. Mariahout kon niet lang genieten van de voorsprong, want enkele minuten later kreeg Brian de Ronde te veel ruimte op rechts en legde de bal perfect op het hoofd van Bjorn Kreemers, die bij de 2e paal snoeihard diagonaal inkopte: 2-2. Gerwen werd sterker door deze gelijkmaker en kreeg enkele kansen via vrije trappen net buiten de 16, maar de pogingen van Mike van den Berk en Gijs Vorstenbosch verdwenen over en naast de goal. In de 61e minuut werd Brian de Ronde diep gestuurd en wist de bal voorbij de weifelende keeper Tom Hagelaars te spelen, waarna Chiel van Wanrooij de bal in eigen doel werkte: 2-3. Na deze goal ging Mariahout meer op de aanval spelen, waardoor Gerwen meer ruimte kreeg met lange ballen uit de counter. In de 68e minuut gaf Joep van Hoof een diepe bal, David van Rossum omspeelde een tegenstander, maar zijn schot werd geblot door keeper Molenberg. De grootste kans voor Mariahout was nog voor David van Rossum, maar vrij voor de goal plaatste hij de bal tegen de paal.

Op paasmaandag 18 april speelt VV Mariahout om 14.30 uur in Eindhoven de uitwedstrijd tegen Pusphaira.