Youri Arts wint een kopduel; aanvoerder Coen Brouwers en Robert Neilen kijken toe. Foto:

ELI boekt eenvoudige zege

Sport Sport Sport

Lieshout - Op een zonovergoten sportpark ’t Luijtelaar boekte ELI een eenvoudige 4-0 winst tegen Woenselse Boys. De Blauwwitten hadden steeds een overwicht en waren vanaf de start vaak dreigend voor het doel van de bezoekers.

Na kansrijke mogelijkheden voor Robert Neilen en Bart Verkuijlen had aanvoerder Coen brouwers in de 9e minuut de 1-0 moeten aantekenen. Oog in oog met de doelman wachtte hij iets te lang. Even later kwam Aaron Hurkx een teenlengte te kort bij een vrije trap van Coen Brouwers. Halverwege de 1e helft viel dan toch de verdiende openingstreffer. Het was Coen Brouwers die de bal binnentikte op aangeven van Aaron Hurkx, 1-0. De bezoekers konden hier weinig tegenover stellen, omdat de ELI-defensie steeds soeverein was in de duels. Hoewel ELI nog enkele goede mogelijkheden had om tot scoren te komen, ging het de rust in met deze magere 1-0.

In het eerste kwartier na rust leverde het veldoverwicht van ELI de sterk spelende Coen Brouwers en Jaccy van den Enden bijna de tweede treffer op en was ook een kopbal van Youri Arts bijna doeltreffend. In de 64e minuut was het Coen Brouwers die Jaccy van den Enden in de gelegenheid stelde van dichtbij de 2-0 te maken. Direct hierna viel de beslissing. Een lange bal van Roel van Mook bereikte Coen Brouwers, die nu Robert Neilen bediende, 3-0. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en was het wachten of er nog een doelpunt zou vallen. In de 76e minuut was het Maurice Vinkenburg, die de bal over de doellijn werkte. De goed leidende scheidsrechter kon hierbij niet zien, dat een verdediger de bal met de hand uit het doel sloeg. In de slotminuten was het Robert Neilen, die met zijn 2e treffer op aangeven van Jaccy van den Enden de eindstand op 4-0 bracht.

Zondag a.s. speelt ELI opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen subtopper RKGSV uit Gerwen.