Bart Verkuijlen en matchwinnaar Robert Neilen (r) in duel met een speler van RKGSV.

ELI wint nipt van RKGSV

Lieshout - Op een winderig sportpark ’t Luijtelaar wist ELI een nipte 1-0 overwinning te behalen tegen subtopper RKGSV. Robert Neilen werd met zijn derde goal in 2 duels de matchwinnaar.

De Blauwwitten mochten het meest aanspraak maken op de 3 punten, gezien het vertoonde spel in beide helften. Toch waren de buren uit Gerwen in de slotminuten twee keer dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Beau Bastiaans stond op de juiste plek. Met de soeverein spelende Lars Teuben weer in de gelederen kwam het eerste gevaar van aanvoerder Coen Brouwers. De Gerwen-doelman voorkwam dat Jaccy van den Enden kon scoren. RKGSV wist aanvallend weinig voor gevaar te zorgen, behalve bij hoekschoppen. De thuisclub was wel enkele malen dichtbij de openingstreffer via goede aanvallen over beide vleugels. Met name de snelle Jordy van den Eijnden ontbrak het hierbij aan enig geluk. Ook Aaron Hurkx, die op volle snelheid nog juist tegengehouden werd en Jaccy van den Enden waren dichtbij een voorsprong.

Direct na rust kwam ELI toch op de verdiende voorsprong. Het was Aaron Hurkx, die na een prachtige solo op snelheid de bal op maat naar Robert Neilen speelde. Deze schoof de bal beheerst in het doel, 1-0. Hierna bleef ELI het gevaarlijkst met mogelijkheden voor Coen Brouwers en Jaccy van den Enden. In de 71e minuut scoorde het team van Vermaat, volgend seizoen trainer van ELI, maar de treffer werd terecht afgekeurd. Coen Brouwers was in de 80e minuut dichtbij de 2-0. Doelman Molenberg wist met een schitterende redding de bal nog tot hoekschop te verwerken. In de slotfase probeerde RKGSV nog de gelijkmaker te forceren, maar de ELI-defensie bleef vrij eenvoudig overeind. Toch ontstonden in blessuretijd nog 2 gelukkige doelkansen voor de bezoekers. Door deze overwinning heeft ELI de aansluiting gevonden bij de subtop en is de 3e of 4e plaats nog mogelijk.

Zondag a.s. gaat ELI op bezoek bij het Eindhovense Pusphaira, waartegen thuis een 2-4 nederlaag werd geleden.