Archieffoto van de thuiswedstrijd tegen Beerse Boys eerder dit seizoen.
Archieffoto van de thuiswedstrijd tegen Beerse Boys eerder dit seizoen. Foto: Seraf Vereijken

Sparta’25 wint uitwedstrijd tegen Beerse Boys met 0-3

Beek en Donk - Sparta’25 speelde afgelopen zondag een uitwedstrijd tegen de rode lantaarndrager in de Tweede Klasse H, Beerse Boys. In het verleden leverden wedstrijden tegen lager geklasseerde teams regelmatig puntenverlies op voor de Beek en Donkenaren. Dit keer keerde de ploeg met 3 verdiende winstpunten huiswaarts.

Sparta’25 kwam in de 3e minuut al op een 0-1 voorsprong. Daan van Heijnsbergen verschalkte met een prachtige lob doelman Giovanni de Vrij. Na deze vroege openingsgoal waren beide ploegen aan elkaar gewaagd met over en weer wat kleine kansen. Maar gescoord werd er niet meer voor de rust.

In de tweede helft ging Sparta’25 direct op zoek naar een tweede treffer. In eerste instantie was de Beerse doelman nog een sta in de weg. In de 49e minuut was het wel raak. Freek Schoones schoot, ondanks alle drukte voor het doel van de gastheren, de 0-2 tegen het net. In de 66e minuut ontsnapte Sparta’25 aan een tegendoelpunt toen de aanvoerder van Beerse Boys de bal uit een hoekschop op de lat kopte. Beide ploegen bleven strijden voor een betere score. Sparta’25 werd hiervoor in de 76e minuut beloond. Aanvoerder Joost Ankersmit rondde een fraaie solo met een diagonale schuiver doeltreffend af, 0-3. Met deze 0-3 overwinning heeft Sparta’25 een vervolg gegeven aan de goede resultaten van de laatste weken. De Beek en Donkenaren hebben daarmee hun plek bij de eerste vier gehandhaafd. In de tweede periode staan de groenwitten met 4 overwinningen en 1 gelijkspel op een fraaie tweede plek achter titelfavoriet Marvilde.

Zondag 1 mei speelt Sparta’25 een thuiswedstrijd tegen Hilvaria, aanvang 14.30 uur.