Kampioensteam Mixed 1 met vlnr: Rob Slaets (teambegeleider), Rune van der Vorst, Irene Slaets, Lieke de Visscher, Mirne Jansen, Marik Jansen en Teun van der Vorst (teambegeleider).
Kampioensteam Mixed 1 met vlnr: Rob Slaets (teambegeleider), Rune van der Vorst, Irene Slaets, Lieke de Visscher, Mirne Jansen, Marik Jansen en Teun van der Vorst (teambegeleider).

Jeugd Mixed 1 kampioen

Sport Sport

Beek en Donk – Het vaandelteam van de jeugd van Badmintonclub Mixed is op vrijdag 6 mei kampioen geworden in de hoogste jeugdafdeling van de Helmondse Badminton Bond (HBB). De wedstrijd werd gespeeld in sporthal d’n Ekker. Tegenstander Bakel 1 was de directe concurrent voor het kampioenschap. Na een spannende en intensieve wedstrijd kwam Mixed 1 als kampioen uit de bus.

In verband met alle coronamaatregelen, die gelukkig inmiddels verdwenen zijn, zou deze kampioenswedstrijd al in december 2021 gespeeld worden. Echter, de dag voor de wedstrijd ging alles weer op slot. Omdat na de heropening van de sport de nieuwe badmintoncompetitie alweer op het programma stond kwam het er niet van om voor deze wedstrijd snel een datum te prikken. Nu ook de tweede competitie bijna ten einde is doet het leuke feit zich voor dat Mixed 1 binnen een paar weken twee keer kampioen kan worden. De eerste keer is het in ieder geval al gelukt.

Pittige wedstrijd
De uitslag van 6-2 doet vermoeden dat het een gemakkelijke overwinning was voor het team uit Beek en Donk, maar niets is minder waar. Maar liefst 4 partijen werden in drie sets beslist en ook de overige partijen waren erg spannend tot het laatste punt. Tot deze wedstrijd waren beide teams ongeslagen, wat aangeeft dat ze aan elkaar gewaagd zijn. Ook voor de tweede competitie gaat de titelstrijd tussen Mixed en Bakel, maar nu zal het niet in een onderlinge wedstrijd worden beslist. De teams hebben namelijk al tegen elkaar gespeeld. Mixed staat er goed voor en kan zondag 15 mei voor de tweede keer kampioen worden. Lukt het dan niet, dan zal het een week later zeker gebeuren. De jeugdcommissie en het bestuur heeft het team gehuldigd voor dit eerste kampioenschap en zal ook zeker aanwezig zijn bij deel twee.

Voor meer informatie en het laatste nieuws over de vereniging bezoek je de website en volg je Mixed op Facebook en Instagram.