Joost Jansen (voorgrond) en Jan Coolen
Joost Jansen (voorgrond) en Jan Coolen Foto: Martin Prick

Koningschieten bij handboogvereniging De Eendracht

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Het Koningschieten bij De Eendracht begint op zaterdag 14 mei om 18.00 uur. Het adres is de Lijsterstraat 25 in Aarle-Rixtel, ingang is aan het zandpad bij de speeltuin.

Bij sommige handboogverenigingen is er een schutter die met kop en schouders boven de rest uit steekt en dus jaar in jaar uit koning wordt. Bij De Eendracht is dit nooit het geval geweest, er zijn elk jaar meerdere kandidaten voor de titel. Daarom is het elk jaar weer een spannende wedstrijd en is het pas na het optellen van de punten duidelijk wie er koning is geworden.

De huidige koning is Martijn vd Heijden, die in 2019 koning werd. Door de coronamaatregelen hebben ze 2 jaar het Koningschieten niet kunnen organiseren, maar gelukkig kan en mag het nu wel weer. Martijn is de afgelopen jaren goed blijven schieten en hij zal samen met Arjan vd Heuvel waarschijnlijk de meeste kans maken om koning te worden.

Belangstellende zijn van harte welkom om de wedstrijd bij te wonen. En misschien is het handboog schieten wel iets voor u, want De Eendracht is altijd op zoek naar nieuwe leden.