Kampioensteam Mixed 6 met vlnr: Iris Brouwers, Mirella Brouwers, Femke Boelens, Jimmie Coppens en Sem Merks. Niet op de foto: Rubin en Marianne Dijk.
Kampioensteam Mixed 6 met vlnr: Iris Brouwers, Mirella Brouwers, Femke Boelens, Jimmie Coppens en Sem Merks. Niet op de foto: Rubin en Marianne Dijk.

Weer kampioenen bij BC Mixed

Sport Sport

Beek en Donk – De jeugdteams Mixed 1 en Mixed 6 konden op zondag 15 mei kampioen worden. Beide teams hadden het volledig in eigen hand om één wedstrijd voor het einde van het seizoen de titel al binnen te halen. Het vaandelteam van Badmintonclub Mixed werd een week geleden ook al kampioen in de hoogste jeugdafdeling van de Helmondse Badminton Bond (HBB). 

Mixed 6
Om kampioen te worden was het uitgangspunt voor het team om minimaal gelijk te spelen. Met dat gegeven in het achterhoofd begonnen Jimmie Coppens en Iris Brouwers voor een volle tribune aan hun gemend dubbel. Vrijwel gelijktijdig ging op een andere baan de wedstrijd van Femke Boelens en Sem Merks van start. Rubin Dijk kon helaas niet aanwezig zijn. De dubbels verliepen heel goed en binnen de kortste keren was het al 2-0. Toen ook de herendubbel werd gewonnen konden Femke en Iris in hun damesdubbel het beslissende punt binnenhalen. De dames leken totaal niet zenuwachtig voor dit belangrijke moment. Ze wonnen dan ook vol overtuiging. Toen het laatste punt werd gescoord klonk er luid gejuich van de tribunes. Daar zaten naast de ouders ook een delegatie van de jeugdcommissie en het bestuur van BC Mixed. Het team was echter nog niet klaar met de wedstrijd. De goede vorm werd nog even vastgehouden en uiteindelijk werd de wedstrijd met 7-1 gewonnen. Onder leiding van teambegeleiders Mirella Brouwers en Marianne Dijk werd Mixed 6 kampioen in de I-klasse van de HBB. Daarvoor werden ze na de wedstrijd in de zaal gehuldigd en gefeliciteerd.

Mixed 1
Het kampioenschap van vorige week ging nog over de competitie tot en met december 2021. Maar ook in deze tweede competitie van het seizoen lag het vaandelteam op koers voor de titel. Net als Mixed 6 kon het kampioenschap beslist worden met nog één wedstrijd te gaan. Dan moest er wel met 8-0 gewonnen worden. De spelers in dit team hebben zich dit jaar, ondanks de coronaperiode, sterk ontwikkeld. Dat lieten ze in deze wedstrijd dan ook echt zien. Tactisch erg sterk en vol overtuiging werd de wedstrijd met 8-0 gewonnen en schreef Mixed 1 geschiedenis door als eerste jeugdteam twee keer kampioen te worden in één seizoen. De felicitaties en huldiging na afloop waren dan ook zeer terecht. Komend seizoen gaan ze bij de senioren spelen, waar ze weer nieuwe uitdagingen te wachten staan.

Seizoenafsluiting
Op zondag 22 mei is de laatste competitieronde van het seizoen. Mixed 4 maakt dan nog kans om kampioen te worden. Zij spelen een direct kampioensduel tegen VBSC. Alleen winst is genoeg voor Mixed om kampioen te worden. Alle support is daarbij welkom.