Afbeelding

Koningschieten bij Handboogvereniging de Eendracht

Sport

Aarle-Rixtel - Het jaarlijkse Koningschieten stond op zaterdag 15 mei weer op de planning bij de Eendracht. Twaalf schutters streden om de titels van jeugdkoning, prins en koning. 

Deze keer hadden ze door afwezigheid en blessures geen deelnemers in de klasse: Compound. Alleen de Recurve schutters deden mee. Na het opbouwen van de bogen was het tijd om vijf proef-pijlen te schieten. De schutters mochten hierbij nog zien wat ze hadden geschoten. Daarna kon de wedstrijd dan echt beginnen. 32 pijlen moesten er worden geschoten. De jury hield de stand bij en de schutters mochten dus niet meer gaan kijken wat ze hadden geschoten. Op deze manier bleef tot het einde spannend wie er met de winst van door zou gaan. 

Na het schieten van de laatste pijl, trok de jury zich even terug om de balans op te maken. Na het tellen van de punten kwam de jury dan uiteindelijk met de uitslag naar buiten. Na het oplezen van de puntentelling, bleven er twee kandidaten over voor de race koning en prins, maar wie werd wat? Uiteindelijk was het Martijn van der Heijden die er met het koningschap vandoor ging. Dit wist hij te doen door 289 punten te behalen. Net iets boven de 9 gemiddeld per pijl, en dat is een hele goede prestatie. Hij is nu twee jaar op rij koning, en dat betekent dat als hij volgend jaar ook nog wint, hij in de race is voor de titel van keizer. Jan van Rooij werd prins, met een puntenaantal van 276. Milan van de Heuvel ging er met de titel van Jeugdkoning vandoor met een puntenaantal van 82. De volledige uitslag van de volwassenen is hieronder terug te vinden. 

1: Martijn vd Heijden - 289 (koning), 2: Jan v Rooy - 276 (prins), 3: Jordy v Schaijk- 271, 4: Arjan vd Heuvel - 266, 5: Machiel v Roij - 259, 6: Arno Donkers - 233, 7: Gerlinde Geene - 207, 8: Stijn Geene - 200, 9: Marino v Gemert - 180, 10: Anita vd Heuvel - 170, 11: Walter Jansen - 155.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd het koningschap van de nieuwe koning nog gevierd. Met een gezellig avond als resultaat.