V.l.n.r. Peter Vogels, Huub Biemans, Theo Kaak en Changta Tcheng
V.l.n.r. Peter Vogels, Huub Biemans, Theo Kaak en Changta Tcheng

Algemeen kampioenschap biljartvereniging Het Centrum

Sport Sport

Beek en Donk - In het Ontmoetingscentrum werd maandagmiddag 16 mei gestreden om het algemeen kampioenschap van biljartvereniging Het Centrum. Na een spannende competitie die vorige week eindigde, waren de kampioenen van de vier klassen bekend. Peter Vogels in de A-klasse, Huub Biemans in de B-klasse, Theo Kaak in de C-klasse en Changta Tcheng in D-klasse.

De wedstrijden gingen over 20 beurten waar het percentage doorslaggevend is. Hierbij spelen de A- en B-kampioenen en de C- en D-kampioenen tegen elkaar. De eerste partij van Huub en Peter was niet best en allebei speelden ze behoorlijk onder hun niveau. Huub maakte slechts 16 van zijn te maken 32 caramboles. Peter daarentegen deed het beter en maakte 52 van de 56 caramboles. De tweede partij ging ook niet overtuigend, maar Peter liet het hier volledig liggen met slechts 33 caramboles, zodat Huub naar de finale ging en Peter om de derde of vierde plek mocht strijden. Op het andere biljart waren de wedstrijden van Changta en Theo ook heel wisselvallig. Misschien speelde de druk en het aanwezige publiek de spelers wel parten. Waar Theo in zijn tweede partij 12 caramboles overhield kwam hij er in zijn eerste partij 14 tekort. Changta kwam in zijn eerste partij op niveau, maar moest na een zwakke tweede partij zijn meerdere erkennen in Theo. Changta ging zodoende strijden met Peter om plaats drie en vier.

De finales werden tegelijk gespeeld. Met een wereld van verschil denderde Peter naar 59 caramboles; met een gemiddelde van bijna drie liet hij Changta kansloos. De finale van Huub en Theo was er een die alle kanten opging. Waar Huub in de 16e beurt met 15 caramboles bijna zijn keu te koop aanbood, maakte hij in de volgende beurt een mooie serie van 13 en kantelde de wedstrijd. Maar het venijn zit in de staart, want Theo gaf nog niet op en counterde met een serie van 6 zodat het na 20 beurten gelijk was. Nu schrijven de regels voor om bij een gelijke eindstand te starten met de opstoot. Hierbij miste Theo en maakte Huub zijn opstoot en werd algemeen kampioen van het seizoen 2021-2022.

Op maandag 23 mei start de onderlinge competitie bandspelen. Lijkt het u nu leuk om actief mee te willen komen biljarten het volgende seizoen, loop dan gerust binnen; er zijn altijd mensen van het bestuur aanwezig die u van de nodige informatie kunnen voorzien.