Archieffoto
Archieffoto

VV Mariahout wint nipt van DVS

Mariahout - Afgelopen zondag speelde Mariahout 1 onder een warme zomerzon de uitwedstrijd tegen DVS uit Aalst. Voor beide ploegen stond niets meer op het spel, de wedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor VV Mariahout.

Door de zomerse temperatuur en het hete kunstgrasveld werd het geen hoogstaande wedstrijd. De eerste kans van de wedstrijd was voor DVS, maar een schot uit een voorzet van rechts werd goed verdedigd door Stijn van den Boogaard. Aan de andere kant kwam Danny van de Laar net te kort om een voorzet van Tim Barten binnen te tikken. Jasper Jakobs van DVS profiteerde bijna van balverlies van Luciano Deben, maar zijn schot ging over. In de 22e minuut een geoliede aanval van VV Mariahout, maar het schot van Tim Barten, na een een-tweetje met Danny van de Laar, ging voorlangs. 1 Minuut later bracht Mariahout doelman Tom Hagelaars knap redding op een vrije trap van Shane Lawlor. In de 36e minuut kwam VV Mariahout op voorsprong. Tim Barten stuurde verdediger Huib van Zutphen diep op links, de voorzet van Huib werd door Danny van de Laar in de linkerhoek ingekopt: 0-1. In de laatste minuut van de eerste helft schoot Danny van de Laar de bal vanaf rechts voorlangs.

In de tweede helft was DVS iets sterker, maar dit resulteerde niet tot echt grote uitgespeelde kansen. Tom Hagelaars blokkeerde een voorzet met zijn voet, Rob Wagemans blokte een schot en een voorzet van rechts kon net niet worden binnengetikt bij de 2e paal. Mariahout kreeg aan de andere kant wel enkele grote kansen, Dennis Veldpaus omspeelde de keeper op links, maar er was geen medespeler voor de goal om de bal binnen te tikken. Tim Barten schoot een voorzet van Tom van Hoof naast, en keeper Job Linsen bracht redding op schoten van Tim Barten en David van Rossum. In de slotfase kreeg Mariahout nog enkele grote kansen. David van Rossum zette Tim Barten vrij voor doelman Linsen, maar laatstgenoemde kwam als winnaar uit de tweestrijd. Enkele minuten later wist hij wederom redding te brengen toen Tim Barten oog in oog met de doelman kwam. Daarmee leek de wedstrijd in een 0-1 overwinning te eindigen, maar 5 minuten in blessuretijd wist Shane Lawlor toch te scoren door de bal onder doelman Hagelaars te schuiven: 1-1. Mariahout trok nog 1 keer naar voren. Een voorzet van links werd door Dennis Veldpaus op de lat geschoten, maar invaller Freek Habraken was er als de koppen bij om de rebound in te tikken: eindstand 1-2.

Aanstaande zondag speelt Mariahout 1 om 14.00 uur de Ginder derby tegen Eli. Eli maakt nog kans op de nacompetitie, maar Mariahout zal alles in het werk stellen om de lange ongeslagen status in stand te houden.