ASV ’33 en Bavos houden elkaar in evenwicht

Aarle-Rixtel - De derby tussen ASV ’33 en Bavos eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Het begin van de wedstrijd was nogal rommelig. Omdat beide teams veel druk zetten op de bal was het onmogelijk om rustig op te bouwen. Hierdoor lukte het nauwelijks om goede aanvallen op te zetten, waardoor beide ploegen geen grote kansen konden creëren. Pas na 20 minuten was er een eerste mogelijkheid voor Bavos, maar de bal werd naast geschoten. Na een half uur kwam ASV ’33 op voorsprong. Stijn Kersjes passeerde zijn tegenstander en legde vanaf de achterlijn de bal terug op Owen Bosveld: 1-0. In het restant van de eerste helft speelde het spel zich vooral af op het middenveld. Weliswaar was de thuisploeg wat sterker en kreeg nog enkele kansjes, maar de voorsprong uitbreiden lukte niet.

ASV ’33 begon wat te slap aan de tweede helft en dat werd al snel afgestraft. In de 49e minuut kwam Bavos via Gideon van Esch op gelijke hoogte. Zijn inzet ging via ASV-doelman Martijn Verbakel en de onderkant van de lat in het doel. Hoewel Bavos meer aandrong en meer balbezit had, kwam de verdediging van de thuisploeg niet in de problemen. De beste kansen waren in de slotfase voor ASV ’33. Bart Vermeulen soleerde langs enkele verdedigers, maar zijn schot werd gekeerd door de doelman van Bavos. In de 90e minuut was het opnieuw Bart Vermeulen die gevaar stichtte. Hij brak door over de rechterflank, maar zijn voorzet kon net niet worden binnen getikt door Pim Dubois.

Beide partijen konden leven met het gelijke spel, omdat ASV ’33 de betere ploeg was in de eerste helft en Bavos in de tweede helft. Omdat SJVV verloor is deze ploeg definitief gedegradeerd. ASV ’33 kan zich in de resterende drie competitiewedstrijden gaan opmaken voor de strijd om lijfsbehoud tegen de voorlaatste van een andere vierde klasse.

Zondag 22 mei speelt ASV ’33 uit tegen Bruheze.