V.l.n.r. Teamleider Wendy Vlamings, Jason Zhan, Aaron van Dijck, Bente de Rooij, Esther Houwen en teamleider Anna van Dijck.
V.l.n.r. Teamleider Wendy Vlamings, Jason Zhan, Aaron van Dijck, Bente de Rooij, Esther Houwen en teamleider Anna van Dijck. Foto: Patrick van Rijzewijk

Kampioenen bij B.C. De Ganzeveer

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Voor het jeugdteam van B.C. De Ganzeveer, dat meedoet aan de competitie van de Helmondse Badminton Bond, was zondag 22 mei een spannende dag. Er waren namelijk maar drie punten nodig om kampioen te worden. De tegenstander was directe concurrent Bakel 3.

Helaas begon de wedstrijd met een valse start. Allebei de gemengd dubbelpartijen gingen verloren in twee sets. Een opluchting was er toen Jason Zhan en Aaron van Dijck samen de herendubbel in drie sets over de streep wisten te trekken. Daarna was het de beurt aan Bente de Rooij en Esther Houwen om er 2-2 van te maken. Echter, na drie zware sets lukte het de dames net niet om er met de winst vandoor te gaan waarmee de stand 1-3 voor Bakel werd. Vervolgens mocht eerste heer Jason aantreden voor zijn single. De eerste set werd verloren met 18-21, maar Jason pakte vervolgens set 2 met 21-12 en set 3 met 21-17 voor de winst. Ondertussen was ook tweede heer Aaron begonnen aan zijn single. Hij verloor de eerste set met 19-21. De tweede set wist Aaron knap met 21-19 te winnen na goed terug gekomen te zijn van een grote achterstand. Ook in de derde set kwam Aaron weer ver achter en ook nu werd er weer een knappe inhaalslag gemaakt. Helaas kwam die inhaalslag deze keer net te laat en ging de derde set met 18-21 verloren. Nu was het aan de dames om het punt dat voor het kampioenschap moest zorgen binnen te halen. Bente mocht als eerste aantreden. Gelukkig maakte zij het niet al te spannend en wist ze in twee sets haar tegenstander te verslaan waardoor het kampioenschap een feit was. Dat Esther haar single vervolgens nog verloor en daarmee de wedstrijd met 3-5 verloren ging mocht de pret niet drukken. Na de wedstrijd was het meteen tijd voor de prijsuitreiking en mocht de welverdiende beker in ontvangst worden genomen.