Afbeelding

Mooiste visdag van het jaar bij HSV ‘t Sluisje

Sport Sport

Lieshout - De jaarlijkse Nationale Hengeldag was dit jaar weer een groot succes. Niet het vissen is bijzonder, maar het soort wedstrijden. 

De jeugd zat bij de Bavariarotonde (zie foto) en de senioren zaten in koppels bij de visvijver in Lieshout. De Nationale hengeldag was dit jaar een frisse editie, want na een paar zomerse dagen viel het weer wat tegen. Gelukkig mocht dat de pret niet drukken. 

De jeugd trapte de dag af met de vaste hengel bij de Bavariarotonde. De meest gevangen vissen waren de zonnebaarsjes, waarvan er haast 250 werden gevangen. Zo af en toe werd er een voorn gevangen. Chris Engels had de eer om de grootste vis te vangen, met maar liefst 18 cm. Dankzij de vele vrijwilligers werd de score bijgehouden en dat betekent dat de uitslag snel bekend was. Er werd gevist in twee categorieën en opvallend was dat de meeste vissertjes tot het eind geconcentreerd waren met de wil om te winnen. Na de wedstrijd en de prijsuitreiking werd de dag afgesloten met de frietwagen.

‘s Middags was het de beurt aan de senioren die de koppelwedstrijd viste. Zo’n wedstrijd heeft twee spannende momenten, dat is de loting van de koppels en de einduitslag. Als je zo de koppels bekeek dan zaten er op papier best wat sterke koppels bij. De winnaars van vorig jaar, William Swinkels en Jos Teunissen, kwamen dit jaar met hun nieuwe maat niet in de top drie. Het koppel dat twee jaar geleden won zat weer bij elkaar en haalde het podium, maar ditmaal op de tweede plaats. De winnaars van dit jaar kwamen spreekwoordelijke uit de lucht vallen met een ruim verschil op de nummer twee. Na de prijsuitreiking was er nog een BBQ en een drankje. Het was nog gezellig tot in de kleine uurtjes en de volgende dag was het erg rustig op de vijver, logisch. De uitslagen waren als volgt:

Jeugd 6 t/m 9 jaar
1. Chris Engels - 43 vissen
2. Mens vd Elzen - 26 vissen
3. Amy Engels - 20 vissen

10 t/m 13 jaar
1. Rens van Dungen - 42 vissen
2. Teun van Dungen - 26 vissen
3. Keanu Wenting - 9 vissen

Koppelwedstrijd
1. Rolf vd Laar en Piet van Hoof - 48,060 kg
2. Leon van Turnhout en Joost Schepers - 23,120 kg
3. Jos de Beer en Jan Swinkels - 21,180 kg

Winnaars Rolf vd Laar en Piet van Hoof.