Afbeelding
Foto:

Internationale wedstrijd RC de Oude Molen

Sport Sport

Beek en Donk - Anne-Lynn van de Wijdeven, Meike Meeusen, Dieneke van Dommelen en Gwenn Gilsing zijn begin deze maand samen met hun trainsters Shirley Westhoff, Julia van Zutven en Yvonne van Zutven afgereisd naar Misano in Italië om deel te nemen aan een internationale wedstrijd: de Filippini Trophy. Zij waren geselecteerd door de bond om hier aan deel te nemen. 

Vrijdagochtend zijn alle rijdsters en trainsters samen met hun ouders en een aantal supporters vertrokken naar Italië. Zaterdagavond was het tijd voor de eerste wedstrijd van Gwenn, het vrijrijden. Het was een super sterk deelnemersveld, Gwenn heeft een hele mooie lange kür gereden, een paar kleine foutjes maar ze reed vol uitstraling. Ze is op de 14de plek geëindigd.

Zondagochtend om 06.00 uur vertrokken Anne-Lynn, Meike en Gwenn om met Julia en Shirley naar de wedstrijdbaan om eerst te trainen, vervolgens begon de wedstrijd van de verplichte dansen. Het was de eerste keer voor Meike en Anne-Lynn in het buitenland en voor beide de tweede danswedstrijd ooit. 

Anne-Lynn mocht als eerste en reed een overtuigende tango. Meike straalde van oor tot oor maakte helaas een paar kleine foutjes. Gwenn reed twee nette verplichte dansen met veel vaart en overgave. In de middag begon Anne-Lynn met haar vrije dans maar viel helaas bij haar traveling. Gelukkig kon ze haar dans herpakken en liet het publiek genieten en mee swingen. Anne-Lynn is geëindigd op de 13de plaats. Meike herpakte zich bij de vrije dans en liet zien wat ze in huis heeft. Meike is geëindigd op de 18de plaats van de 28 deelnemers. De jongste dames hebben het maar mooi laten zien in Italië. Na een lange dag begon om 21.00 uur dan eindelijk de categorie van Gwenn met de vrije dans. Iedereen heeft enorm genoten van haar passie en overgave op de baan. Dit zorgde zelfs voor een vijfde plaats waardoor ze in het eindklassement tien plekken omhoog is geklommen naar een super mooie elfde plaats.

Dinsdagmiddag was het de beurt aan Dieneke om haar kür te rijden. Maarliefst 37 tegenstanders had ze, Dieneke mocht als 31ste rijden. Ze begon super sterk en heeft hele mooie elementen laten zien. Op het einde sloeg de vermoeidheid wat toe maar iedereen genoot van haar mooie kür. Ze is op de 29ste plaats geëindigd. Het was een super gave ervaring voor iedereen.