Afbeelding

Jaarlijkse feestavond bij handboogvereniging De Eendracht

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Bij handboogvereniging de Eendracht vond op zaterdag 18 juni de jaarlijkse Sint Sebastiaan verschieting plaats. Deze naam komt uit het verleden, maar is eigenlijk de feestavond. Voor deze wedstrijd vond er eerst nog een gezellige BBQ plaats. 

Ruim 30 personen hadden zich verzameld voor deze gezellige avond, waaronder een groot aantal schutters en hun aanhang. Op een lege maag kan natuurlijk niet geschoten worden, en daarom was het na het opbouwen van de bogen tijd voor de BBQ. Onder het genot van wat muziek, een drankje en een rijkelijk gevulde BBQ kon er onderling bijgekletst worden. 

Vervolgens was het tijd om te beginnen aan de wedstrijd. Normaal gesproken wordt er geschoten op de standaard doelen, maar speciaal voor de Sint Sebastiaans verschieting hadden ze speciale doelen gemaakt. Deze bestonden uit verschillende gekleurde tekeningen en door middel van het rollen van een dobbelsteen kreeg iedere kleur iedere ronde een ander puntenaantal toegewezen. Op deze manier was het iedere ronde spannend waar er het beste op geschoten kon worden. 

De aanhang van de schutters kon ondertussen een workshop volgen onderleiding van Nicole van Aarle. Zo werden er onder andere prachtige tulpen en vogelhuisjes voorzien van een mooie kleur. Na het schieten van 25 pijlen, iedere ronde één, was het tijd voor de uitslag. Vooraf hadden alle schutters een cadeautje meegebracht voor elkaar, welke tijdens de uitslag onder elkaar verloot werden. De uitslag van deze avond kan hieronder terug gevonden worden. 

Uitslag van de wedstrijd
1. Arjan van den Heuvel - 186 punten, 2. Martijn van der Heijden - 176 punten, 3. Joost Jansen - 146 punten, 4. Gerlinde Geene - 142 punten, 5. Jordy van Schaijk - 140 punten, 6. Jan van Rooy - 110 punten, 7. Paul van Bakel - 104 punten, 8. Stijn Geene - 90 punten, 9. Geert van Ganzenwinkel - 90 punten, 10. Cas Peeters - 84 punten, 11. Jo Maas - 64 punten, 12. Walter Jansen - 50 punten, 13. Marino van Gemert - 38 punten, 14. Anita van den Heuvel - 36 punten.

Tenslotte was het nog tijd voor een loterij. Om vervolgens de avond af te sluiten met een aantal drankjes, hapjes en vooral nog een hoop gezelligheid. Uiteindelijk werd er nog tot in de late uurtjes geborreld.

Afbeelding