Het incomplete herenteam van Badminton Club Lieshout.
Het incomplete herenteam van Badminton Club Lieshout.

Herenteam Badminton Club Lieshout Nederlands kampioen

Sport Sport

Lieshout - Tijdens het Nederlands Kampioenschap voor Competitieteams heeft het herenteam van Badminton Club Lieshout tóp gepresteerd. Na de finaledag in Wijk bij Duurstede is het team bijgeschreven bij de belangrijkste prijzen van het Nederlands badminton. Na eerst de afdeling gewonnen te hebben wist het team in de halve finale Dynamo Sassem te verslaan waardoor ze in de finalepoule mochten uitkomen. En … die wisten ze ook nog eens te winnen, waardoor ze zich Kampioen van Nederland mogen noemen in de klasse voor heren die spelen met een nylon shuttle.

Op 19 juni mocht het team eerst afreizen naar de grote Jo Gerris sporthal in Roermond. Daar werden de halve finales gespeeld van het Nederlands Kampioenschap voor Clubteams. BCL-H1/BouwCenter Swinkels mocht daar aan deelnemen omdat ze het afgelopen seizoen de derde afdeling van de klasse waarin heren met een nylon shuttle spelen winnend hadden afgesloten. Die halve finale bleek uiteindelijk uit één wedstrijd te bestaan tegen Dynamo Sassem uit Sassenheim. BCL-H1/BouwCenter Swinkels wist deze wedstrijd nipt te winnen: met 3-2. De twee afsluitende driesetters die eindigden in 20-22 en 19-21 (beide in Lieshouts voordeel) gaven al aan dat het verschil écht minimaal was.

Finale
Door de winst mocht het team op 26 juni opnieuw aantreden: nu in de finales. Deze werden in Wijk bij Duurstede georganiseerd en vanwege de late planning was het team opnieuw incompleet. In de ochtendwedstrijd kon het team nog aantreden met Ruud van Vijfeijken, die er in de middagwedstrijd niet meer bij kon zijn. Omdat Wouter van Vijfeijken ook nog eens afwezig was, was het team gedecimeerd naar het minimale aantal spelers. Christian Klumpers, Laurence Roijackers, Jeroen van der Heiden en Bert Manders lieten er echter geen twijfel over bestaan wie zich de titel mocht toe-eigenen. Zij speelden als de beste.

In de ochtendwedstrijd werd opnieuw het herenteam uit Sassenheim aan de kant geschoven. Weer was het zéér spannend en dreigde er na een 2-0 achterstand zelfs een debacle. Laurence Roijackers wist echter zijn single (als derde heer) te winnen, waardoor de hoop weer opgloeide (2-1) en het team beide dubbels (wederom met minimaal verschil) pakte, waardoor ze de 2-0 achterstand ombogen in een 3-2 overwinning.

Nederlands Kampioen
De afsluitende middagwedstrijd tegen het herenteam van BC Limes uit Alphen aan de Rijn begon spannend. Na de 1-1 tussenstand nam BCL-1/BouwCenter Swinkels echter gedecideerd het heft in handen en won de drie laatste partijen, waardoor het 4-1 in Lieshouts voordeel werd. Door deze overwinning mochten zij daarna de gouden medaille in ontvangst nemen van de vertegenwoordigers van de nationale bond én mogen zij zich dit jaar Nederlands Kampioen noemen in de klasse voor herenteams die spelen met een nylon shuttle. Een ongekende klasse prestatie van formaat.