Afbeelding

Ganzeveer 2 kampioen

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Ganzeveer 2 (Rik Sanders, Jeroen van der Heiden, Charlotte Hendriks, Wendy Vlamings en Jeannette Verbakel) speelde op donderdag 9 juni in hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen BCAB 2 om het kampioenschap in de derde klasse. Tegelijkertijd speelde directe concurrent ASML 1 op de naastgelegen baan tegen Mixed 6. Om het kampioenschap binnen te halen moesten er minimaal vijf punten gehaald worden door Ganzeveer en Mixed samen. 

Omdat ASML op 23 juni ook nog een wedstrijd speelde tegen Someren 4, kon Someren eventueel de resterende punten nog binnenhalen voor Ganzeveer. Helaas voor Ganzeveer werd er begonnen met een valse start en gingen beide mixteams naar de kant met een verlies. Ook de herendubbel ging helaas verloren. Gelukkig ging de damesdubbel als een speer en werd deze makkelijk in twee sets gewonnen. Toen ook de eerste single verloren ging, moest toch met een schuin oog naar Mixed worden gekeken, die op dat moment nog geen enkel punt binnengehaald hadden. De resterende drie singles werden wel door Ganzeveer gewonnen waardoor de eindstand bleef steken op 4-4. Helaas ging Mixed met 0-8 ten onder en moest het kampioenschap dus nog ten minste twee weken uitgesteld worden.

Op 23 juni reisde Ganzeveer 2 opnieuw af naar sporthal Suytkade. Dit keer om te kijken hoe het Someren verging in hun wedstrijd tegen ASML. Zij moesten minimaal een punt halen om ervoor te zorgen dat Ganzeveer kampioen zou worden. Vanaf de tribune was de spanning om te snijden bij Ganzeveer, zeker toen beide mixpartijen door ASML gewonnen werden en de damesdubbel op een driesetter uitliep. Gelukkig wist Someren die derde set van de damesdubbel wel te winnen waardoor het kampioenschap voor Ganzeveer 2 een feit was. Uiteindelijk won Someren ook nog twee singles, dus was er voor Ganzeveer reden genoeg om het kampioenschap in MFC De Dreef uitgebreid te vieren.