Groepsfoto met jeugd en begeleiding VBSC en BC Mixed.
Groepsfoto met jeugd en begeleiding VBSC en BC Mixed.

Jeugd VBSC op bezoek BC Mixed

Sport Sport

Beek en Donk – Het einde van de jeugdcompetitie is een feit. Tijdens één van de laatste wedstrijden is het idee ontstaan om een uitwisseling te organiseren met de jeugdspelers van Veldhoven Badminton and Sports Club (VBSC). Op vrijdag 24 juni was het zover. Met dertien jeugdspelers en vele begeleiders kwamen de bezoekers wedstrijden spelen tegen de jeugd van BC Mixed. 

Aan het begin van dit seizoen is VBSC lid geworden van de Helmondse Badminton Bond (HBB). Ze zijn gestart met één jeugdteam, maar willen de komende jaren verder doorgroeien met het aantal teams. VBSC is een vereniging die pas in 2018 is opgericht. Er spelen voornamelijk expats uit Azië die hier werkzaam zijn bij grote bedrijven als Philips. In Azië is badminton een grote sport, vergelijkbaar met voetbal in Europa. Er was dus behoefte aan een badmintonvereniging aldus de huidige voorzitter en oprichter van VBSC. Hij ziet het aantal leden in rap tempo toenemen. Daarbij komen ook steeds meer kinderen badmintonnen. Nadat ze in contact waren gekomen met de HBB zijn ze dit seizoen begonnen met de jeugdcompetitie.

Uitwisseling
Afgelopen vrijdag was het in sporthal d’n Ekker een drukte van belang. De dertien gastspelers van VBSC arriveerden rond de klok van half zeven. Na een gezamenlijke warming-up hebben ze uiteindelijk bijna twee uur lang wedstrijden gespeeld tegen de jeugd van BC Mixed. Door iedere twaalf minuten te wisselen kwamen telkens andere spelers op het veld. Zo werd de avond gebruikt waarvoor hij bedoeld was: elkaar leren kennen op een sportieve en gezellige manier. Dat gold ook voor de vele begeleiders van de beide verenigingen. De afspraken voor het bezoek aan Veldhoven zijn gemaakt. Over enkele maanden gaat BC Mixed die kant op met een grote groep jeugdspelers.

Voor foto’s van de uitwisseling en meer info over BC Mixed kijk je op de vernieuwde website en volg je de vereniging op Facebook en Instagram.