Singleclubkampioenen 2022 bij de senioren met linksachter David de Groot, rechtsachter Mark van Melick, linksvoor Stefanie Martens en rechtsvoor Jeannette Verbakel.
Singleclubkampioenen 2022 bij de senioren met linksachter David de Groot, rechtsachter Mark van Melick, linksvoor Stefanie Martens en rechtsvoor Jeannette Verbakel.

Clubkampioenschappen bij B.C. De Ganzeveer

Sport Sport

Aarle-Rixtel – Na twee coronajaren konden de clubkampioenschappen bij B.C. De Ganzeveer dit jaar weer gewoon in juni gespeeld worden in plaats van in november. Zowel bij de jeugd als de senioren werd er weer fel gestreden om de ereplaatsen. Op 2 juni stonden de poulewedstijden van de dubbels op het programma, op 16 juni de poulewedstrijden van de singles en 30 juni was de grote finaleavond.

Na de poulewedstrijden stonden er bij de jeugd twee dubbelfinales en drie singlefinales op het programma. In de damesdubbelfinale wisten Esther Houwen en Bente de Rooij te winnen van Miki Pan en Marly van Lieshout. Bij de heren wonnen Jason Zhan en Jan de Groot van Aaron van Dijck en Mike Zhan. In de finale van de damessingle wist Miki Pan haar titel van vorig jaar te prolongeren door te winnen van Esther Houwen. De derde plaats was voor Bente de Rooij. Ook Jason Zhan wist zijn titel met succes te verdedigen door net als vorig jaar in de finale te winnen van Aaron van Dijck. De tweede singlefinale bij de heren werd gewonnen door Jan de Groot. Hij wist te winnen van Mike Zhan terwijl Jordy van den Heuvel derde werd.

Senioren
Zoals zo vaak waren bij de senioren ook dit jaar de dubbelfinales weer erg spannend, welke alle drie in een driesetter eindigden. Luc Musters en Willem Sterken wisten in de herendubbel A zeer nipt te winnen van Oskar Martens en Jeroen van der Heiden: 20-22, 22-20 en 21-18. In de herendubbel B wonnen Casper van Brussel en Jeroen Segers/Maikel Jegerings (Maikel viel in de poulefase in voor Jeroen) en de damesdubbelfinale werd gewonnen door Jeannette Verbakel en Yvonne Seuntjes. De finale in de herenenkel A ging, net zoals de afgelopen jaren, wederom tussen Mark van Melick en Luc Musters. Waar Mark vorig jaar voor het eerst zijn meerdere moest erkennen in Luc, wist hij dit jaar zijn titel weer terug te veroveren. Bij de dames wisten zowel Stefanie Martens (dames A) als Jeannette Verbakel (dames B) wel hun titel te verdedigen. Martijn Verbakel lukte dat niet in de herenenkel B. Hij verloor in de halve finale van David de Groot en werd daardoor veroordeeld tot de troostfinale waarin hij uiteindelijk derde werd. David de Groot, die voorafgaand aan de clubkampioenschappen al lang niet meer gebadmintond had, wist ook de finale naar zich toe te trekken door te winnen van Casper van Brussel (van wie hij in de poulefase nog verloor) en mag zich voor het eerst clubkampioen in de herenenkel B noemen.

Uitslagen senioren 2022
Herenenkel A:
1. Mark van Melick, 2. Luc Musters, 3. Oskar Martens
Herenenkel B: 1. David de Groot, 2. Casper van Brussel, 3. Martijn Verbakel
Damesenkel A: 1. Stefanie Martens, 2. Sanne Rovers
Damesenkel B: 1. Jeannette Verbakel, 2. Joyce Donkers, 3. Marlies Jacobs
Herendubbel A: 1. Luc Musters en Willem Sterken, 2. Oskar Martens en Jeroen van der Heiden, 3. Mark van Melick en Edwin Donkers
Herendubbel B: 1. Casper van Brussel en Jeroen Segers/Maikel Jegerings, 2. Martijn Verbakel en Bart Kweens, 3. Bart Sterken en Bart de Brouwer
Damesdubbel: 1. Jeannette Verbakel en Yvonne Seuntjes, 2. Joyce Donkers en Cynthia van der Poel