De koeiensurvival was écht boven de koeien!
De koeiensurvival was écht boven de koeien!

Weekend vol jubileumactiviteiten bij Badminton Club Lieshout

Sport Sport

Lieshout - Het (bijna) laatste weekend van het seizoen 2021/2022 stond bij Badminton Club Lieshout volledig in het teken van jubileumactiviteiten. Op zaterdag is de jeugd op stap geweest en hebben zij een leuke survivaltocht gehad... bovenin een koeienstal. Op zondag was de hele vereniging aan de beurt tijdens een gezellige fietstocht, vooraf gegaan door een leerzame les over ‘duiven en bijen’.

Het hele jaar 2022 staat voor Badminton Club Lieshout in het teken van het 50-jarig jubileum. Gedurende het hele jaar organiseert de vereniging evenementen en uitstapjes in dat kader. Na de zomervakantie volgen onder andere nog een uitwisseling met een andere sportvereniging, een leuke speelavond voor de jeugd en (natuurlijk) een grote feestavond. Die feestavond is ingepland op zaterdag 15 oktober 2022: de datum dat de vereniging exact 50 jaar bestaat.

Koeiensurvival
De jeugd van Badminton Club Lieshout is op de zaterdag op koeiensurvival gegaan. Begeleid door Diony Janssen, Barbara van Riemsdijk en Rudi van Maaren zijn ze eerst naar Boerdonk gefietst, waar ze ter plekke stevig werden in gegespt. Ze moesten immers via een klimparcours door de nok van de koeienstal klimmen en daarbij staat de veiligheid voorop. Voor de oudere jeugd waren er wat extra handicaps aangebracht. Al draaiend aan een rad kon je zomaar geblinddoekt het parcours moeten afleggen of mocht je maar één hand gebruiken. Ook werden deelnemers aan elkaar verbonden, waardoor de moeilijkheid almaar steeg. Aan het einde van het parcours wachtte wél steeds de verlossing: met een mooie lange kabelbaan kon de afdaling steeds in volle vaart worden uitgevoerd. Al-met-al een leuk jubileum-uitje, waar zowel de jonge als de wat oudere jeugd van heeft genoten.

Fietstocht
Op zondag mocht de hele vereniging komen opdraven voor een fietstocht door ‘het Laarbeekse land’. De fietstocht werd voorafgegaan door een clinic bij imker Kees van Kollenburg, die de fijne kneepjes van het houden van duiven én het houden van bijen heeft toegelicht. Vooral de spectaculaire duikvlucht-op-commando van de losvliegende duiven maakte veel indruk op de deelnemers. Na de clinic vertrokken de deelnemers in kleine groepjes om al fietsend het mooie parcours van ca. 30 km. af te leggen. Als extra spelelement was een foto-herkenning ingebouwd waar de deelnemers selfies moesten nemen. Uiteraard leidde dit tot dolle situaties, waar de deelnemers zo’n opvallend mogelijke selfie probeerden te nemen. De fietstocht eindigde bij de gastvrije familie Janssen, die ook nog eens hun zwembad ter beschikking stelde aan de jeugd, die er dankbaar gebruik van maakte. De senioren lieten zich bij de inmiddels aangestoken barbecue ook niet onbetuigd en zorgden voor een gezellige afsluiting van de eerste helft van het jubileumjaar. Nadat de prijzen voor de leukste selfies waren uitgereikt werd er nog wat nagepraat en geborreld.