Saar Hellings met haar pony Finally.
Saar Hellings met haar pony Finally.

Saar en Saar succesvol op Brabantse Kampioenschappen springen

Sport Sport

Laarbeek - De Pioniertjes zijn erg trots op Saar en Saar. Ze zijn allebei in de prijzen gevallen op de Brabantse Kampioenschappen springen.

Saar Padilla reed vrijdag met Carien in de klasse C-0,70. Omdat het belangrijk is om technisch goed te rijden voordat je snel en hoog gaat, wordt in deze klasse de ranking bepaald door een jurybeoordeling op rijstijl. Saar reed de basisronde keurig foutloos. De jury beloonde haar rijstijl met 77 punten. Ook de barrage bleef ze foutloos en scoorde ze 73,8 punten. Daarmee behaalde ze een knappe 6e plaats.

Saar Hellings reed met Finally in de klasse D/E 1,00 m De basisronde reed ze foutloos. Slechts 5 van de 29 deelnemers bereikten de barrage. Saar ging voor ‘alles of niks’ en had de snelste tijd, maar helaas wel een balk. Hiermee sleepte ze de bronzen medaille binnen, en een ticket voor de Nederlandse kampioenschappen.

De Pioniertjes feliciteren Saar en Saar met hun knappe prestatie! Komend weekend staan de Brabantse Kampioenschappen dressuur op de planning. We wensen Dena Smits, Milou Gottenbos en Ise Saedt heel veel succes en vooral veel plezier!