Winnaar Joost Schepers
Winnaar Joost Schepers

Zomeravondcompetitie bij HSV ‘t Sluisje in Duitse stijl afgesloten

Sport Sport

Lieshout - Je kent het wel: als je tegen een Duits elftal speelt dan sta je met 2-0 voor en als je bus instapt heb je met 3-2 verloren. Zo ging het ook in de slotwedstrijd van de zomeravondcompetitie van HSV ‘t Sluisje.

Voor aanvang van de slotwedstrijd stond Jan Zwanenberg met twee punten voor op Joost Schepers. De loting was natuurlijk extra spannend waarbij bij de vissers allebei niet de beste plekken lootte, maar onder het motto ‘overal kan je vis vangen’ ging de wedstrijd van start. Dat het podium al bekend was, was voor de wedstrijd al bekend. Maar nu de volgorde nog. Als Joost Schepers wilde winnen moest hij drie plaatsen hoger eindigen dan Jan Zwanenberg. 

Beide vingen vis, maar er werd hier en daar wat vis verspeeld. Omdat ze haakloos vissen schiet er nog wel eens een vis af waar de een meer last van had als de ander. Na het laatste fluitsignaal kwamen de wegers in touw om tot de eindstand te komen. De wedstrijdcommissie trok zich terug in de schuilhut waar het tellen begon. Hoewel er alleen bij de Paus-verkiezing witte rook uit de Sixtijnse kapel komt, kwam het nu uit de schuilhut. Het onmogelijke was gebeurd want Joost Schepers had goed naar de Oosterburen gekeken. Waar hij twee punten achterstond was de teleurstelling groot bij Jan Zwanenberg die met één punt te weinig de bus instapte. Als afsluiting van de sidderende zomeravondcompetitie was er een barbecue met de nodige alcoholische versnaperingen.

Einduitslag
1. Joost Schepers: 13 punten
2. Jan Zwanenberg: 14 punten
3. Frits Vriens: 26 punten

In de totale competitie werd er ruim 1200 kg gevangen.