Afbeelding
Foto:

Meerdere spelers TPC ‘t Slotje finalist bij HTC Son

Sport Sport

Beek en Donk - Bij het Sleuteltjestoernooi in Son deden dertien spelers mee van TPC ‘t Slotje. Daarvan haalden er vijf de finale.

In die week was er ook een klein mini-kampje, waarbij er op de maandag en woensdag ‘s ochtends gezamenlijk getraind werd o.l.v. hoofdtrainer Jorg Gussenhoven. Voor de wedstrijden van die dag én in de middag gingen ze samen lunchen en spelletjes spelen aan tafel. Leuk voor de sfeer. Ook was er samenhorigheid door elkaar aan te moedigen bij de wedstrijden en zelfs op de finaledag terug te komen speciaal voor elkaar.

In de categorie t/m 14 jaar was het Beau van den Berg die de finale won in een zeer spannende driesetter tegen Lees Cremers. Na in de voorronde toch nipt verloren te hebben van Cremers (6-4/7-5), kon Van den Berg uit een ander vaatje tappen in die finale. Dit mondde uit in slijtageslag met aan het eind een tiebreak, waarbij Beau vier matchpoints nodig had om de overwinning over de streep te trekken. Door dit resultaat stijgt Van den Berg naar de zesde plaats op de ranglijst van heel Noord-Brabant. Bij de gemengddubbel t/m 14 wisten broer Arick en zus Iris van Dijk beslag te leggen op de tweede plaats. 

Dan de categorie meisjes t/m 14. Daar was het Ella Gussenhoven, die een dubbelslag had geslagen door zowel de singel als de dubbel samen met teamgenootje Anna de Leest te winnen. Vooral de dubbel was van een hoog niveau. Daarbij stonden ze tegenover de nummer 1 van Brabant Lotte van der Aa en Dycke Lathouwers. In de eerste set speelden Anna en Ella foutloos met als resultaat 6-1. In de tweede set gingen Van der Aa en Lathouwers van tactiek veranderen door meer rechtdoor te slaan en daarmee wonnen ze 6-3 de tweede set. Ook in de derde lukte dat tot 4-1. Toen richtten de Leest/Gussenhoven zichzelf op en konden ze het momentum omdraaien. Vooral de laatste twee games raakten ze zelf in de flow en was er geen beginnen meer aan voor het Rooise koppel. In de singel wist Ella Gussenhoven ook alle wedstrijden te winnen en in de finale wederom terug te komen van een 4-1 achterstand in de tweede set om zo de titel te claimen en daarmee de vierdede plek op de ranglijst te behalen.

Verder een leuke feitje dat Ella Weekamp er met de hoofdprijs van het Sleuteltjestoernooi vandoor ging. Zij werd geloot en won daarmee vierkaarten voor de Efteling