Afbeelding

Laarbeekse Koppelkampioenschappen Jeu de Boules

Sport Sport

Laarbeek. De gezamenlijke Jeu de Boulesclubs van Laarbeek houden al verschillende jaren in goed overleg met elkaar een Laarbeekkoppelkampioenschap. Door corona was dit drie jaar geleden, maar gelukkig kan het nu weer en hebben ze het kampioenschap gespeeld op de banen van ‘Ons Genoegen’ in Lieshout.

In het begin van het jaar hebben ze in overleg met de vier clubs 20 september als speeldatum geprikt, hopende dat het weer zou meewerken. Een paar weken voor de wedstrijd hebben ze een vergadering gehad met een afgevaardigde van elke club. Bij deze vergadering hebben ze wat meningen uitgewisseld en tot de conclusie gekomen dat ze afstappen van het vertrouwde principe van prijzen zoals een bekertje of standaardje. Deze belanden op een gegeven moment ergens in de hoek of op de zolder. Ze hebben besloten om het hele inlegbedrag uit te reiken in VVV-cadeaubonnen, daar kan iedereen mee doen wat ze zelf willen en zo kwamen ze tot zeven prijzen voor de beste zeven koppels.

Om 13,30 uur was het dan zover. Na een welkomstwoord door Jan van Asseldonk aan de aanwezige clubs ‘Du Tie Ut’ uit Aarle-Rixtel, ’T Trefpunt uit Mariahout, de ’Jeu de boulesclub’ uit Beek en Donk en ‘Ons Genoegen’ uit Lieshout werd er begonnen. Iedere club speelde met zes koppels en elk koppel speelt drie ronden, dus totaal 36 wedstrijden. Tussendoor waren er twee pauzes om wat te drinken en werd er rond gegaan met een hapje, en was er gelegenheid om lekker wat te kletsen met elkaar. Alles bij elkaar was het een gezellige middag en was het een mooi gezicht om de verschillende kleuren van de club op de baan bij elkaar te zien. Ook het weer liet zich van de goede kant zien met een fijne temperatuur en scheen ook nog lekker de zon. Tegen 17.00 uur was de uitslag bekend en werd dit door de wedstrijdleider bekendgemaakt. Dit na eerst een bedankje aan de medeorganisatoren en aan scheidsrechter Jozef Verhoeven en alle deelnemers voor hun gezelligheid zodat het toch nog een fijne en sportieve middag werd.

Uitslag koppels
De 1e prijs, en daarmee koppelkampioen van Laarbeek, Kaatje Versteegden en Christien Biemans uit Lieshout, 2e prijs Toos Verhoeven en Jan van de Heuvel uit Mariahout, 3e prijs Michel Verbakel en Wim Wich uit Aarle-Rixtel, 4e Ruud de Vries en Hans Duitsman uit Aarle-Rixtel, 5e Naud Maas en Annie van Hoof uit Mariahout, 6e Cor van de Broek en Gon Bastiaans uit Lieshout en 7e Marina van Bokhoven en Ad Vlamings uit Aarle-Rixtel.

Uitslag Clubs
Op de eerste plaats ‘Ons Genoegen’ uit Lieshout, op de gedeelde tweede plaats ‘Du tie Ut’ uit Aarle Rixtel en ’T Trefpunt uit Mariahout en op de vierde plaats Jeu de boulesclub Beek en Donk.