Onder leiding van Ainara Vandegard (midden) werd ook een spelletje 'weerwolven' gespeeld.
Onder leiding van Ainara Vandegard (midden) werd ook een spelletje 'weerwolven' gespeeld.

Badminton Club Lieshout nadert hoogtepunt jubileumjaar

Sport Sport

Lieshout - Badminton Club Lieshout bestaat dit jaar 50 jaar en dat willen ze weten ook. Een speciale commissie vult heel 2022 met activiteiten die passen in dat jubileum. Na een ‘apenkooi’ voor de jeugd is het medio oktober tijd voor de finale feestavond. Dit soort avond mag natuurlijk niet ontbreken in een jubileumprogramma vol met feestelijke én sportieve activiteiten.

De voorbereidingen voor de feestavond zijn al enige tijd in volle gang. Ria Donkers en Karin van den Biggelaar hebben de organisatieklus op zich genomen, nadat de jubileumcommissie de kaders had vastgesteld. Zij hebben inmiddels dan ook alle uitnodigingen verstuurd. Niet alleen alle (senior)leden met hun partner zijn uitgenodigd, óók de ereleden van Badminton Club Lieshout en de sponsoren zijn deze keer van harte welkom. Zo krijgt iedereen die zich nauw betrokken voelt (en/of voelde) bij de vereniging de kans om aan te schuiven. De feestavond zal overigens gehouden worden in de zaal van café de Koekoek op zaterdagavond 15 oktober: de vereniging bestaat op die datum exact 50 jaar!

Apenkooi
Voor de jeugd heeft de vereniging een heel andere activiteit georganiseerd. Zij hebben afgelopen week een heuse apenkooi gehad in de sporthal, gevolgd door een spelletje weerwolven. Voor de apenkooi had de jeugdbegeleiding zowat het hele materialenhok leeggehaald. Alle mogelijke gymnastiektoestellen waren in een lange route door de sporthal opgesteld en de jeugd raasde er over heen. Samen met de jeugdbegeleiding zochten ze hun weg over, onder en tussen de speeltoestellen om zo -op volle snelheid- van begin naar einde te komen. Het was eens een keer wat anders dan de wekelijkse speelavond en toch is de jeugd héél sportief bezig geweest. De apenkooi werd afgesloten met een spelletje weerwolven, onder leiding van jeugdtrainster Ainara Vandegard. De avond zelf eindigde overigens in de, zojuist heropende, kantine waar de jeugd nog even samenkwam voor een gezamenlijke evaluatie. De senioren, die inmiddels al bezit van de sporthal hadden genomen waren zo vriendelijk om de hele apenkooi op te ruimen en de toestellen weer terug te verplaatsen naar het materialenhok: zo hebben ook zij hun steentje bijgedragen aan de leuke avond voor de jeugd.