Coach Rob van Offeren instrueert zijn spelers tijdens een time-out

Jongste basketballers Basketball Club Lieshout winnen overtuigend

Lieshout - De teams van Basketball Club Lieshout speelde afgelopen weekend hun eerste uitwedstrijden.

Zaterdag speelde Onder 12 hun eerste wedstrijd van het seizoen uit tegen BC Bladel. Voor Lieshout was het Hugo Kersten die direct de Bladelse basket aanviel en de eerste punten maakte. Lieshout scoorde gemakkelijk en ging met een voorsprong van 3-32 de rust in. In de tweede helft wisten ook de nieuwe spelers Teun Schepers, Jules van Herwijnen en Luuk Gevers te scoren. Luuk besloot de wedstrijd zelfs met een mooie driepunter voor een 11-76 overwinning.

Onder 14-1 nam het in Gennep op tegen de Cougars. De Lieshoutenaren schoten uit de startblokken en liepen snel uit naar een 2-17 voorsprong. Gennep herpakte zich en wist het gat te beperken tot 16-21 aan het einde van het eerste kwart. De volgende periodes liep Lieshout steeds enkele punten verder uit. Finn Flipsen was niet te stoppen. Met 27 punten gaf hij de tegenstander het nakijken. Lieshout won met 48-61. Ook Mannen Onder 16 speelde in Gennep. Cougars was duidelijk een maatje te groot. Lieshout verloor met 110-28.

Met slechts zes spelers ging het gehavende Onder 14-2 richting Bakel. Yellow Sox scoorde er lustig op los via fast breaks, waardoor Lieshout na de eerste periode al tegen een 20-4 achterstand aan keek. Verdedigend werd er hard gewerkt en goed gerebound door Skye van der Linden en Tom Gevers. Bakel wist de verdediging echter vaak op snelheid te verslaan. Ook Lieshout liep veel fast breaks, maar helaas wilde de bal vaak niet door het netje vallen. In het laatste kwart was de pijp leeg bij de spelers en behaalde Yellow Sox een terechte overwinning met 80-26.

Mannen Onder 18 kwam eveneens in Bakel in actie. In de eerste helft hielden de teams elkaar in evenwicht, maar in de laatste minuten van het tweede kwart wist Bakel toch een gat te slaan van 4 punten. In de tweede helft nam Bakel het initiatief en liep het thuisteam snel uit naar 15 punten voorsprong. Lieshout probeerde aan te haken, maar Bakel gaf de winst niet meer uit handen. Eindstand: 56-39.

Op zondag mochten alle Lieshoutse seniorenteams op bezoek bij de Eindhovense studenten van Tantalus. Heren 1 verloor nipt met 64-59. Dames 1 maakte het nog spannender en verloor met slechts één punt verschil: 46-45. Heren 2 had geen schijn van kans tegen de studenten en verloor met 126-25.