Sparta’25 opent seizoen met een 0-0 tegen Rhode

Beek en Donk - In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen trad Sparta’25 zondag op het eigen sportpark ’t Heereind aan tegen het vorig seizoen gedegradeerde Rhode.

Al snel na het beginsignaal kreeg Michiel Koot de kans om de score te openen. Uit een voorzet van de rechterkant van Denzel Hajema schoot hij helaas de bal over het doel. Nog geen minuut later kregen de gasten een kans. De halve omhaal van de speler van Rhode ging echter naast het doel. Het belangrijkste wapenfeit van de groen-witten kwam drie minuten voor rust. Mike Jansen bracht met een listig passje Daan van Heijnsbergen in scoringspositie, maar zijn schot belandde naast het doel.

Ook in de tweede helft werd het maar sporadisch gevaarlijk voor één van de beiden doelen. In de 70ste minuut werd de ingevallen Tim van Horik diep gestuurd. Het leek erop dat hij vrij naar het doel kon oprukken, maar zijn aanname was niet perfect waardoor het gevaar snel was geweken. Even later was het diezelfde Tim van Horik die het probeerde om met een afstandsschot de goalie van Rhode te passeren. Maar ook deze doelpoging bleef zonder resultaat. De beste scoringskans van de wedstrijd kwam op naam van Kyron Brus van Rhode. Uit een voorzet vanaf links leek hij de bal eenvoudig bij de tweede paal binnen te tikken. Maar doelman Bram Werdens voorkwam met een uitstekende redding een zeker lijkend doelpunt. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 0-0.

Zondag 2 oktober speelt Sparta’25 een uitwedstrijd tegen DAW Schaijk.