ASV ’33 en ELI spelen gelijk in derby

Aarle-Rixtel/Lieshout - Door de competitie-indeling was het enkele jaren geleden dat ASV ’33 en ELI tegen elkaar speelden. De derby eindigde in 1-1. De vele bezoekers zagen een felle strijd tussen beide rivalen, waarbij ELI, met name in de eerste helft, het betere van het spel had.

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd. Al na vijf minuten leek ELI op voorsprong te komen, maar de inzet van Coen Brouwers rolde via de paal weer het veld in. Vijf minuten later was het doelman Martijn Verbakel die een doelpunt van ELI voorkwam door het schot van Ruben van Hoof met de voet te stoppen. De bezoekers uit Lieshout dicteerden de wedstrijd; ASV ’33 liet zich terugzakken en gokte op de counter. In de 18e minuut kwam ELI verdiend op voorsprong. Na een rush van Aaron Hurkx over links, werd diens voorzet binnen getikt door Niels den Bol: 0-1. Tien minuten later leken de bezoekers, na een scrimmage voor het doel van ASV’33, weer te scoren. Echter ook nu bracht de paal redding voor de roodwitten, na een inzet van Niels den Bol. In de 33e minuut kreeg ELI weer een goede kans om de score uit te breiden, maar Jaccy van den Enden kopte de bal voorlangs. Enkele minuten later leidde een snelle uitbraak van ASV ’33 tot de gelijkmaker. Sam Douven stuurde Stijn Kersjes de diepte in. Die bleef rustig, omspeelde keeper Erik Swinkels en schoof de bal in het lege doel.

Na de rust waren beide ploegen gelijkwaardig. ASV ’33 stond goed georganiseerd en bood fel weerstand. ELI speelde te gehaast en slaagde er niet meer in om de verdediging van de thuisclub in de problemen te brengen. De bezoekers creëerden geen grote kansen meer, maar moesten wel attent zijn op snelle counters van ASV ’33. In de slotfase leek ELI alsnog de wedstrijd te beslissen. Jeremy Raaijmakers speelde zich behendig vrij in het strafschopgebied van ASV ’33. Maar voordat hij de bal kon intikken plukte keeper Martijn Verbakel de bal van zijn voeten. Ook de laatste kans was voor ELI. De bal werd echter net naast het doel gekopt.

Na afloop bleven spelers, staf en bestuursleden van ELI nog lang in de kantine, om samen met een groot aantal ASV-ers feest te vieren. Dit is zoals het moet zijn bij een derby: eerst een felle strijd op het veld, daarna samen een pilsje drinken en plezier maken. Komende zondag speelt ASV ’33 in Vlierden tegen SPV en neem ELI het in eigen huis op tegen Liessel.