Archief: Stijn Kersjes zoekt het duel op met een verdediger van ONDO.

Zure nederlaag ASV ‘33

Aarle-Rixtel - ASV ’33 verloor de uitwedstrijd tegen SPV nipt met 1-0. Extra zuur was het feit dat dit doelpunt eigenlijk niet had mogen tellen.

In de eerste twintig minuten ging het spel op en neer, maar in de loop van de eerste helft werd SPV iets sterker. Dat leidde in de 25e minuut tot een gevaarlijke situatie uit een corner. Enkele minuten later ging de bal, na een vrije trap vanaf 20 meter, net over het doel. Na ruim een half uur spelen leek de thuisclub op voorsprong te komen, maar keeper Martijn Verbakel tikte de bal uit de hoek. In deze fase had ASV ’33 het even moeilijk. Mede door de vaak slordige passing kwam de ploeg niet echt aan voetballen toe. Toch kwamen de bezoekers uit een standaardsituatie bijna op voorsprong. Een corner van Owen Bosveld werd door Bart Vermeulen hard in de hoek gekopt. De keeper was kansloos, maar een verdediger van SPV bracht redding. Vlak voor de rust beging Pim van den Tillaart een overtreding op een aanvaller van SPV. Het was zijn tweede gele kaart, dus kon hij met rood vertrekken. Bovendien gaf de scheidsrechter een penalty. De inzet van Leon Swinkels werd echter gestopt door Martijn Verbakel. En ook in de rebound wist deze een voet tegen de bal te krijgen. Die rolde tergend langzaam richting het doel, totdat Lucas Fransen de bal wegschoot. Volgens de scheidsrechter was de bal echter de lijn gepasseerd. Ondanks felle protesten van de betrokken spelers en grensrechter (‘de bal was niet over de lijn’) keurde hij het doelpunt goed: 1-0.

In de eerste minuten na de pauze probeerde SPV de 2-0 te forceren. Dat leverde enkele mogelijkheden op, maar Martijn Verbakel hield de bezoekers in de wedstrijd. Vanaf de 50e minuut bood ASV ’33 prima weerstand en wist zelfs diverse kansen te creëren. Zo eindigde een inzet van Lucas Fransen, buiten bereik van de keeper van SPV, op de lat. Na een uur spelen kreeg Stijn Kersjes, na een snelle uitbraak van de bezoekers, een aardige mogelijkheid. Zijn schot ging echter net voorlangs. Hoewel ASV ’33 met tien man speelde, wisten ze SPV toch terug te dringen. De thuisclub probeerde via counters de score uit te breiden. Dankzij enkele reddingen van de prima keepende Martijn Verbakel bleef het echter tot de laatste minuut spannend. De bezoekers slaagden er echter niet meer in de gelijkmaker te produceren.

Volgende week speelt ASV ’33 thuis tegen RKGSV uit Gerwen, wederom een pittige tegenstander.