Meteen winst voor Flamingo’s

Mariahout - Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, speelde op zondag 20 november tegen BMC 1 in Berlicum. De eerste wedstrijd van het zaalseizoen werd meteen spannend. Vanaf minuut één tot de laatste minuut van de wedstrijd werd niet duidelijk wie er de winnaar van de wedstrijd zou worden.

In minuut vier van de wedstrijd opende Amy Maas namens Flamingo’s de score. Zij kreeg een strafworp en wist deze te benutten. Wat later wist BMC haar eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. Deze gelijke stand wist BMC niet lang te behouden, in de aanval van Flamingo’s die daarop volgde scoorde Noa Vereijken een korte kans. Nadat BMC de bal verloor was het Fieke van den Heuvel die van afstand wist te scoren. Kort daarna vielen er nog twee doelpunten aan de kant van Flamingo’s. Sanne Scheepers wist de 1-4 en de 1-5 binnen te leggen. Helaas wist Flamingo’s deze grote voorsprong niet tot aan de rust te behouden, BMC lukte het nog drie keer te scoren en zo gingen de ploegen met een 4-5 ruststand de kleedkamers in.

Na rust viel het eerste doelpunt weer aan de kant van Flamingo’s. Rosa Maas scoorde van een flinke afstand. Hierna volgde een doelpunt van BMC. Jente Boudewijns reageerde daar meteen op en wist ook een afstandsschot binnen te schieten. Nadat er tien minuten aan beide kanten niet werd gescoord scoorde BMC. Sanne Scheepers liet BMC niet dichterbij komen en scoorde ook van afstand. Helaas maakte Flamingo’s wat fouten waardoor BMC twee strafworpen kreeg. Deze werden beide benut en zo kwam de tussenstand op 8-8. Met nog twaalf minuten te spelen waren allebei de partijen heel erg op zoek naar het winnende doelpunt. Na een tactische wissel aan de kant van Flamingo’s wisten de dames uit Mariahout te winnen. Het was Jente Boudewijns die naar het andere vak werd gezet en daar het winnende doelpunt wist te maken. De wedstrijd eindigde in 8-9.

Flamingo’s 2, gesponsord door Sportshop Laarbeek, speelden in Heeswijk-Dinther tegen Altior 4. Zij wisten helaas de punten niet mee naar Mariahout te nemen. Ze verloren met 20-4. Zondag 27 november speelt Flamingo’s 2 om 10.00 uur tegen DAW Schaijk 4 in De Hekel in Zeeland. Flamingo’s 1 speelt om 12.15 uur tegen MKV 1 in sporthal de Beek in Bakel.