Lastige pot voor Flamingo’s

Mariahout - Flamingo’s 1, gesponsord door Auto Corsten, speelde op zondag 27 november tegen MKV 1 in Bakel. Een wedstrijd met vrij veel doelpunten, maar waar Flamingo’s niet aan het langste eind wist te trekken.

In de tweede minuut van de wedstrijd wist MKV al meteen twee keer achter elkaar te scoren. Nadat MKV ook in de vijfde minuut wist te scoren had Flamingo’s een antwoord. Noa Vereijken scoorde een omdraaibal vanuit de steunpositie. Door het hoge baltempo was het lastig om MKV te verdedigen en daardoor keek Flamingo’s na tien minuten spelen al tegen een 6-1 achterstand aan. Hierna wist Fieke van den Heuvel een strak afstandsschot binnen te schiet. Opnieuw scoorde MKV, eerst doormiddel van een strafworp en daarna van afstand. In de aanval die daarop volgde wist Noa Vereijken namens Flamingo’s te scoren. Wat daarna kwam was weer een reeks van twee doelpunten aan de kant van MKV. Hierop volgde een doelpunt uit de handen van Sanne Scheepers. De eerste helft eindigde met nog twee doelpunten van MKV. De ruststand werd daarmee bepaald op 12-4.

In de tweede helft viel het eerste doelpunt aan de kant van Flamingo’s. Dit doelpunt kwam uit handen van Amy Maas. Helaas wist MKV daarna ook meteen weer te scoren. Nadat Noa Vereijken een strafworp wist binnen te leggen en Neeltje Berkvens van afstand scoorde werd er een hele lange tijd niet gescoord. Flamingo’s verdedigde de tweede helft beter waardoor het MKV minder goed lukte om kansen te creëren. Na een kwartier waarin er geen doelpunten vielen wist Rosa Maas te scoren en zo stond het 13-8. Na het doelpunt van Rosa leek de korf aan de andere kant ook weer gevonden te worden. MKV scoorde maar liefst drie keer achter elkaar. Het laatste doelpunt van de tweede helft viel aan de kant van de dames uit Mariahout. Amy Maas kreeg een strafworp en wist deze te benutten. De wedstrijd eindigde in een 16-9 verlies voor Flamingo’s.

Flamingo’s 2, gesponsord door Sportshop Laarbeek, speelde tegen DAW Schaijk 4. Ook zij wisten de twee punten helaas niet mee naar Mariahout te nemen. Zij verloren met 11-3. Zondag 4 december worden de eerste thuiswedstrijden gespeeld voor de seniorenteams van Flamingo’s. Flamingo’s 2 speelt om 11.00 uur tegen Corridor 3. Flamingo’s 1 speelt om 12.45 uur tegen Arcades 1. De wedstrijden worden gespeeld in de Klumper in Lieshout.