Jaccy van den Enden in een fel gevecht om de bal. Ruben van Hoof (l) en Tijn van Hout kijken gespannen toe.

ELI verliest van Mifano

Lieshout - Op het koude kunstgrasveld van Mifano, dat sneeuwvrij was gemaakt, leed ELI de eerste nederlaag in het nieuwe jaar. Ook zag het twee spelers vroegtijdig met een blessure van het veld gaan, hetgeen zeker ook te wijten is aan het spelen op kunstgras onder dergelijke omstandigheden. Dat doet niets af aan het feit dat de thuisclub duidelijk liet zien er op gebrand te zijn om een goed resultaat neer te zetten. Beide ploegen hielden elkaar lang in evenwicht al was ELI in de tweede helft veel vaker in balbezit.

De ploeg van trainer Jeroen Vermaas startte met Tijn van Hout in de spits en Ruben van Hoof meer op het middenveld. De blauwwitten combineerden soms heel aardig, maar wisten nauwelijks echte kansen te creëren. De thuisclub daarentegen kwam in de 12e minuut bijna op voorsprong, maar Lex Hollanders kon met een sliding de 1-0 nog voorkomen. In de 27e minuut kwam Mifano toch op 1-0. Swinkels schoot tegen de paal, waarna Abels in tweede instantie de bal in het doel schoot. Direct hierna was het Jeremy Raaijmakers, die met zijn schot bijna de gelijkmaker scoorde. Drie minuten later werd het 2-0 door Couwenberg, die zich geen moment bedacht en de bal onhoudbaar voor doelman Erik Swinkels tegen het net schoot. ELI herpakte zich van deze tegenslag en het was Lex Hollanders, die vijf minuten voor rust uit een hoekschop van Jaccy van den Enden de 2-1 binnen prikte. Een minuut later scoorde ELI opnieuw, maar de treffer van Ruben van Hoof werd om onduidelijke redenen afgekeurd.

Na de theepauze ging ELI wel op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg was niet in staat echt dreigend voor het Mifano-doel op te duiken. Goede combinaties waren zeldzaam en bijna elke tweede bal was voor de thuisclub. Alleen halverwege de tweede helft was ELI met enkele hoekschoppen na elkaar dichtbij de gelijkmaker. In de slotfase drong ELI wel fel aan en zette Mifano vast op eigen helft, maar was onmachtig om de defensie uit elkaar te spelen.

Zondag kan ELI zich op eigen veld herstellen tegen Bavos, dat koploper HVV Helmond bijna wist te verrassen.