Jason Mennen (Mannen Onder 18) scoort een lay up tegen Black Eagles.

Basketball Club Lieshout sterk in eigen huis

Lieshout - Basketball Club Lieshout speelde zaterdag het eerste thuisweekend van 2023.

Mannen Onder 16 nam het op tegen Gennep Cougars. Lieshout scoorde aan de lopende band en won overtuigend met 113-29. Mannen Onder 18 speelde tegen Black Eagles uit Rosmalen. Na een gelijkopgaande beginfase pakte Lieshout een 17-10 voorsprong in het eerste kwart. De zoneverdediging van Black Eagles werd ook goed opgelost wat resulteerde in een 31-21 voorsprong bij rust. Met twee rake driepunters in de derde periode en een 12-0 run in het vierde kwart werden de bezoekers op afstand gehouden. Onder 18 won met 72-44. Onder 12 werd ongeslagen kampioen in de eerste competitiehelft, waardoor het in een hogere klasse is ingedeeld. Dat ze op meer tegenstand kunnen rekenen werd zaterdag duidelijk. Kimbria uit Maastricht won met 37-66.

Heren 2 speelde tegen de Eindhovense studenten van Tantalus en kon in het eerste kwart nog in het spoor blijven van de bezoekers. Vanaf de tweede periode namen de Eindhovenaren het initiatief. Heren 2 speelde hun eigen spel en liet enkele jongens van Onder 18 ervaring opdoen. Lieshout verloor met 42-77. Het als vierde geplaatste Vrouwen Onder 22 speelde tegen de nummer vijf; Black Eagles. In de stand slechts één plek verschil, maar Lieshout is in punten de sterkere partij. Kwart na kwart bouwden de Lieshoutse dames de voorsprong uit en wonnen met 68-40. Heren 1 nam het thuis ook op tegen Tantalus. Na een spannend eerste kwart gaf Lieshout in de tweede periode veel kansen weg. Daardoor keek het bij rust tegen een 24-29 achterstand aan. In de derde periode blijft Lieshout op 10 punten achterstand hangen, maar in het vierde kwart weet Lieshout weer aan te sluiten. Het neemt zelfs een 60-58 voorsprong in de laatste seconden. Tantalus maakt gelijk en sleept er nog een verlenging uit. In de laatste minuut van deze verlenging pakt Lieshout de 68-63 winst met een verre driepunter van Tim Vervoort en enkele rake vrije worpen. Ook Dames 1 speelde tegen Tantalus. Met veel teams in degradatiezone zijn alle punten in deze fase belangrijk. Lieshout sloeg in het eerste kwart een gat van 10 punten. Hieruit werd duidelijk zelfvertrouwen geput, want kwart na kwart werd de voorsprong steeds iets verder uitgebreid. De Lieshoutse dames wonnen met 73-48 en stijgen daarmee vier plekken op de ranglijst.