Afbeelding

Clubkampioenschappen ATTC´77

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Zo net voor de start van de voorjaarscompetitie leek het in de regio de tijd voor clubkampioenschappen, zo ook voor tafeltennisvereniging ATTC’77 uit Aarle-Rixtel. Op vrijdag 20 januari streden maar liefst 35 deelnemers om de felbegeerde eretitel bij de competitiespelers en bij de recreanten.

De 24 competitiespelers werden verdeeld over vier zeskampen. Ondanks dat het niveauverschil tussen de spelers soms groot was, werden er mooie, maar vooral ook sportieve wedstrijden gespeeld. Moeilijke services werden bewaard voor de gelijkwaardigere wedstrijden, er werden rally’s aangegaan en er werden zelfs tips gegeven tussen de wedstrijden door. Zo werd geprobeerd om het voor iedereen leuk te houden ondanks het verschil in sterkte.

Om te voorkomen dat het nachtwerk zou worden, speelden alleen de poulewinnaars vervolgwedstrijden. In de halve finale nam William Vlamings het op tegen Rajan van Aar en Johan Voorhout trof Jeroen van der Heijden. Het niveauverschil tussen team 1 en de andere competitiespelers is nog te groot, met als gevolg dat zowel William als Johan redelijk overtuigend zegevierden. De finale werd door William, die al meerdere malen clubkampioen geweest is, gewonnen.

Bij de recreanten, die normaal op donderdagavond of vrijdagochtend spelen, deden elf spelers mee. De zes dames en vijf heren werden verdeeld over een vijf- en een zeskamp. Helaas konden de dames het niet winnen van de heren. In de eerste kruisfinale nam Hennie Kuijpers het op tegen Karel van der Steen, die na een blessure sinds kort weer lid is van ATTC’77. De heren waren aan elkaar gewaagd en uiteindelijk trok Karel aan het langste eind. In de andere kruisfinale speelden Peter Bevers en Cor van de Ven tegen elkaar. In een zwaar bevochten wedstrijd moest de ervaren Cor zijn meerdere erkennen in Peter. De finale ging dus tussen Karel en Peter met Karel als clubkampioen bij de recreanten.

Iets na twaalf uur werden de winnaars onder applaus gehuldigd door de wedstrijdleiding, werden wat mensen bedankt, werd er nog een praatje gemaakt en ging iedereen moegestreden naar huis ging, klaar voor het nieuwe seizoen.