Afbeelding

RC de Oude Molen klaar voor NK Almere

Sport Sport

Laarbeek - De showrijdsters van RC de Oude Molen nemen op zaterdag 28 januari deel aan het Nederlands Kampioenschap Showrijden in het Topsportcentrum in Almere. Met ruim 40 rijdsters uit Laarbeek en omgeving, verdeelt over acht shownummers, gaat RC de Oude Molen aan deze wedstrijd deelnemen. De hele NK equipe zet de laatste puntjes op de i, zodat iedereen klaar is om te knallen. 

Tijdens de drukbezochte KerstROLLERshow in december werden de acts gepresenteerd aan het publiek en bovendien zeer kritisch bekeken door alle trainsters. Trainsters, rijdsters en begeleiders zijn hierna druk aan de slag gegaan om alles nog meer te verfraaien en alle figuren nog preciezer uit te voeren. Voor de rijdsters en trainsters staan nog een aantal laatste trainingen op het programma. Begeleiders en naaisters zorgen voor de laatste extra glitters en elementen op de kleding. 

RC De Oude Molen gaat in met acht nummers in zeven categorieën de strijd aan met de rest van Nederland. Ze komen uit in de categorieën Kwartet, Junior Kwartet, Cadet Kwartet, Kleine groep, Grote groep, Junioren groep en 2 Espoirgroepen. 

Buiten Laarbeek is rolschaatsen een erg onbekende sport, maar zeven verenigingen hebben zich opgegeven voor deze wedstrijd. Dit maakt het niet minder spannend, want veel van deze verenigingen strijden om de titel Nederlands Kampioen, ook RC de Oude Molen haalt alles uit de kast hiervoor. Zij wensen de rijdsters en trainers heel veel succes 28 januari. Kijk voor meer info over de vereniging en de activiteiten op www.rcdeoudemolen.nl.