Knappe overwinning van vv Mariahout

Mariahout - Voor Boskant kwam de winterstop ongelegen, want ze behaalden na een erg moeizame competitiestart 10 punten uit hun laatste vier wedstrijden. Mariahout begon scherp, maar vanaf de eerste minuut liet Boskant er geen misverstand over bestaan dat ze een vervolg wilde geven aan deze goede serie.

In de 10e minuut redde doelman Tom Hagelaars bekwaam. Hierna had centrale verdediger Huib van Zutphen een mooie pass op Haike van de Burgt, maar diens voorzet was te scherp. Aanvoerder Chiel van Wanrooij voorkwam met een sliding dat de spits van Boskant alleen op doelman Hagelaars kon lopen. De mooiste aanval van de eerste helft was van Mariahout na ongeveer een half uur spelen. Dennis Veldpaus legde de bal perfect terug op spits Niels Vissers die met een geplaatst schot in de verre hoek bijna de goede doelman van Boskant passeerde. In tweede instantie koos David van Rossum voor een schot terwijl terugleggen een betere optie was. De duels werden grimmiger en de scheidsrechter liet veel toe wat in het voordeel was van de thuisploeg.

In de tweede helft wist Mariahout in beginsel weinig af te dwingen. Steeds wist Boskant, met zo nu en dan té hard spel, de aanvallen van Mariahout te onderbreken. Mariahout probeerde ver van het doel af te spelen, maar moest steeds alert zijn voor de counter van Boskant. Een kwartier voor tijd, net nadat Stijn van den Heuvel was ingevallen voor Niels Vissers, kwam Mariahout op voorsprong. Topscorer Tim Barten noteerde de 0-1 op het scorebord. In de 80e minuut had Stijn een hele goede individuele actie en hij werd 5 meter voor het 16-meter gebied neergehaald. Joep van Hoof, die net een minuut eerder was ingevallen voor de moegestreden en goed spelende Tim Aarts, ging achter de bal staan. Met een fantastische krul verdween de bal in de rechterbovenhoek: 0-2. Met nog 10 minuten te spelen ging Boskant vol op de aanval. Een klutsbal viel, nadat een speler van Boskant hands had gemaakt, voor de voeten van een Boskant speler en die schoot hoog in het doel: 1-2. Mariahout wist gelukkig te voorkomen dat er nog hele moeilijke minuten zouden gaan komen. Dennis Veldpaus hield goed balbezit, maar werd neergetrokken aan de linkerzijde van het doel. Bij de vrije trap die volgde zag Tim Barten de doelman van Boskant te ver bij de tweede paal staan en schoot de bal fantastisch in de korte hoek: 1-3.

Volgende week speelt Mariahout de thuiswedstrijd tegen WEC, die in de eerste competitiewedstrijd geheel onnodig een punt overhield aan die wedstrijd. Mariahout wil daarom koste wat kost de 3 punten in Mariahout houden, aanvang 14.00 uur.